2

NEW YORK MOTOR SHOW 2017: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep je predstavio model Grand Cherokee Trackhawk za 2018. godinu, za koji tvrde da je najsnažniji i najbrži SUV ikad proizveden!

Foto: Jeep

Foto: Jeep

Jeep Grand Cherokee Trackhawk isporučuje 707 KS iz 6,2-litarskog V8 agregata sa kompresorom, zahvaljujući kojem ubrzava od 0-100 km/h za svega 3,5 sekundi. Vreme koje je potrebno da Trackhawk pređe 402 metra iz mirovanja jednako je impresivno kao i ubrzanje, te iznosi 11,6 sekundi sa izlaznom brzinom od 187 km/h. Snaga se prenosi preko TorqueFlite 8-stepenog automatskog menjača koji poseduje Launch Control funkciju.

pročitaj još

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Kako bi ovaj SUV najbolje iskoristio veliku snagu, ugrađeni su Bilstein adaptivni amortizeri, a automobil raspolaže sa pet različitih modova vožnje. Automatski režim prenosi snagu u odnosu 40/60 u korist zadnje osovine, Sport 35/65, Track 30/70 za najbolje performanse na stazi, a tu su još i Tow i Snow režim za vuču prikolice i snežne uslove. Treba napomenuti i to da automobil poseduje elektronsku blokadu zadnjeg diferencijala.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Spolja nalazimo agresivni izgled zahvaljujući proširenjima na karoseriji i novoj haubi. Prednji gril je potpuno nov, kao i biksenon farovi i četiri izduvne cevi pozadi. Logo Trackhawk “ukrašava” vrata prtljažnika.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Izbor boja za Jeep Grand Cherokee Trackhawk uključuje devet različitih nijansi: Billet Silver, Granite Crystal, Diamond Black, Ivory Tri-coat, Bright White, Velvet Red, Rhino, Redline 2 i True Blue. Unutar, ispred vozača, nalaze se 7-inčni digitalni klaster instrumentacije, dok je na centralnoj konzoli 8,4-inčni displej sa Trackhawk Performance pokazateljima.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: grand cherokee, hemi, jeep, noviteti, trackhawk, v8
  Popularni komentari
  • m
   milos

   pravi suv koji jede

  • S
   SRLE

   BRUUUTAAAALAAN…