1

NEW YORK MOTOR SHOW 2017: R8 Coupe Audi Sport Edition

Nemački proizvođač automobila Audi predstavio je specijalnu ediciju modela R8 na Salonu automobila u Njujorku, koja će biti proizvedena u svega 200 primeraka

Foto: Audi

Foto: Audi

Obeležavajući uspešnost Audi Sport odeljenja koje je zaslužno za mnogobrojne pobede u svetu trka, gde su osvojili 24 titule, 85 pobeda i preko 100 podijuma, Audi predstavlja specijalnu verziju R8 modela čije je puno ime Audi R8 Coupe Audi Sport Edition.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Automobil dolazi u jedinstvenoj kombinaciji sive, crvene i crne boje, kao i preuređenom enterijeru. Pored sive koja može biti mat ili sjajna, moguće je izabrati i crnu ili belu boju. Bez obzira koju boju izaberete za karoserijiu, usisnici na boku i retrovizori ostaju crveni, doprinoseći kontrastu automobila.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Delovi koji doprinose aerodinamici, ali i izgledu, kao što su prednji splitter, prednja maska, kao i difuzor vazduha, akcentovani su sjajno crnom bojom. Pozadi se nalazi izduvna cev trapeznog oblika, takođe u sjajno crnoj boji, doprinoseći dinamičnom dizajnu.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Naplaci od 20 inča zaokružuju spoljnji izgled, a sačinjeni su od kovanog aluminijuma, “obuveni” u pneumatike dimenzija 245/30 napred i 305/30 pozadi. Jedinstveni desetokraki točak dizajniran je u obliku slova Y sa hromiranom ivicom.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  U enterijeru, na pragovima, nalazimo aluminijumsku Audi Sport lajsnu sa brojem automobila (1/200) i Audi Sport logoom, na tabli nalaze se delove od karbona oko Audijevog Virtual Cockpita, ventilacije i centralne konzole.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Sedišta i tapaciri su presvučeni Nappa kožom u kombinaciji crne i crvene boje, dok je ceo enterijer, kao i volan (sa crvenom crtom na 12 “sati”), akcentovan je tamno sivim šavom. Na naslonima sedišta nalazi se R8 emblem koji je je ekskluzivno dizajniran za ovu ediciju.

  6-2018-audi-r8-coupe-audi-sport-edition

  Foto: Audi

  Audi R8 Coupe Sport Edition proizvešće se u 200 primeraka, a automobil je moguće uzeti u V10 varijanti sa 540 KS koji startuje od 181.900 evra, dok verzija V10 plus sa 610 KS startuje od 205.800 evra. Isporuka počinje krajem leta 2017. godine.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, noviteti, r8, sport edition, v10
  Popularni komentari
  • S
   SRBIN

   Ja zvao da narucim ali ebi ga kasno,sve vec otislo