0

NEW YORK MOTOR SHOW 2017: Toyota FT-4X

Toyota je u Njujorku prikazala studiju kompaktnog urbanog SUV/krosover vozila pod imenom FT-4X koje bi u doglednoj budućnosti moglo da postane jedan od bestselera u ponudi japanskog proizvođača

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Na Salonu automobila u Njujorku, Toyota je premijerno predstavila koncept urbanog SUV-a po imenu FT-4X, projekat koji je potekao iz Toyotinog California Calty studija. U skladu sa lifestyle orijentacijom, ovaj automobil je opremljen GoPro kamerom, kao i panelima koje je moguće skinuti i zameniti drugim, u cilju što veće personalizacije.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Toyota FT-4X je postavljen na novu, modularnu tzv. C-Platformu, a veličinom se može meriti sa aktuelnim subkompaktnim krosoverima kao što je Opel Mokka, Mazda CX-3, itd. Ono što ga karakteriše jesu veliki točkovi od 18 inča, „obuveni“ u off-road pneumatike.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Još jedan kuriozitet vezan za ovu studiju jeste nepostojanje pogonskog agregata, budući da je ovde pre svega naglasak na dizajnu i koncepciji, ali u Toyoti navode da bi ovakvo vozilo najverovatnije pokretao malolitražni četvorocilindarski turbo agregat, uz pogon na sva četiri točka i reduktor za ozbiljnije off-road avanture.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossover, ft-4x, koncept, krosover, noviteti, suv, toyota, urban