5

NEPTUNOV TROZUBAC: Novitec Maserati Levante (VIDEO)

Poznata tjunerska kuća Novitec nedavno je predstavila njihovu verziju Maseratijevog SUV-a Levante

Foto: Novitec

Foto: Novitec

Novitec je po prvi put predstavio unapređenu verziju automobila iz SUV kategorije. Njihov prvenac je italijanski Maserati Levante koji je ujedno i jedan od najlepših automobila iz ove kategorije.

pročitaj još

  Performanse najsnažnije verzije Maseratija Levante poboljšane su zahvaljujući N-Novitec paketom čija ugradnja ne zahteva kompleksne zahvate. Snaga motora je podignuta sa standardnih 430 KS i 580 Nm na 494 KS i 660 Nm, ubrzavajući ovaj SUV do maksimalne brzine od 272 km/h. Vreme potrebno automobilu da stigne do 100 km/h iz mirovanja poboljšano je i sada iznosi 4,8 sekundi.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Novitec je ponudio unapređenje snage motora i za one sa dizel agregatima. Standardni 3,0-litarski dizel od 275 KS i 600 Nm posle prerada isporučuje 322 KS i 680 Nm. Dodatno ponuđeno za ovu verziju je i modul koji poboljšava zvuk motora koji reprodukuju zvučnici.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Vizuelno, Novitec Maserati Levante dobija agresivniji izgled zahvaljujući karbonskim komponentama. Njih čine prednji spliter, zadnji spojler i difuzor, dok je visina automobila dodatno bliža tlu za 25 mm zahvaljujući reprogramiranju vazdušnog oslanjanja.

  Foto: Novitec

  Foto: Novitec

  Ceo utisak zaokružen je naplacima od 22 inča, nazvanim NM1, koji su dostupni u sivoj, mat crnoj ili titanijum boji.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: levante, Maserati, novitec, suv, tuning
  Popularni komentari
  • Z
   Zidar

   ‘ebes ti to, kada je Maserati došao do toga da ugradjuje module za zvuk.

  • C
   CorsaOpcLine

   Hmmm Maserati…uvek me podseca na neki spoj Aston Martina i Porsea…a ovaj Levante je stvarno predobar…sport i elegancija upakovani u SUV…