0

BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU: Znanje i igrice za bezbedne ulice

Hyundai Srbija započela niz akcija u aprilu 2017. posvećenih povećanju bezbednosti dece u saobraćaju pod nazivom Znanje i igrice za bezbedne ulice, koju tradicionalno organizuje od 2008. godine

Foto: Hyundai Srbija

Foto: Hyundai Srbija

U petak, 7. aprila 2017. godine, održana je prva u nizu akcija pod nazivom Znanje i igrice za bezbedne ulice, u Delta City tržnom centru. Centralno dešavanje akcije odvija se u tržnim centrima koja deca često posećuju i gde se osećaju opušteno. Kroz igru i zabavu se najbolje uči, pa su tako kroz interaktivnu radionicu deca bila u prilici da na lak način nauče osnove bezbednog ponašanja u saobraćaju.

pročitaj još

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Na velikoj bini je postavljena improvizovana raskrsnica na kojoj su deca uz pomoć policajca rešavala zadate saobraćajne situacije, dok su drugi učestvovali u kretivnoj radionici sa crtežima na temu bezbednosti u saobraćaju. Instruktori bezbedne vožnje su pojašnjavali upotrebu dečijeg sedišta na vozilu. Deca škole Radoje Domanović sa Novog Beograda učestvovala su u edukativnoj radionici i na taj način kroz igru naučila osnove o pravilnom kretanju na ulici, prelasku raskrsnice na obeleženom pešačkom prelazu i kretanju preko raskrsnice koju reguliše semafor.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  U obuci o pravilnom korišćenju dečijeg sedišta učestvovali su zajedno sa decom i njihovi roditelji. Pored ovih edukativnih radionica, kreativnost na temu bezbednosti u saobraćaju iskazala su deca, mali slikari, koja su kroz likovne radove pokazala poznavanje saobraćajnih pravila. Svi radovi na temu bezbednosti u saobraćaju, na kraju akcije učestvuju u izboru za najbolji crtež koji će biti posebno nagrađen na likovnoj izložbi koju će organizovati Hyundai Srbija.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  Akcija “Znanje i igrice za bezbedne ulice” koja je posvećena povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, a koju organizuje Hyundai Srbija, ima dugu tradiciju, od 2008. do danas, a podržali su je za ovaj dugi niz godina Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Saobraćajna škola u Zemunu, brojni profesori Saobraćajnog fakulteta i javne ličnosti.

  Foto: Hyundai Srbija

  Foto: Hyundai Srbija

  U Hyundai Srbija su prepoznali potrebu da se povećanju bezbednosti u saobraćaju aktivno priključi šira javnost i što veći broj društveno odgovornih kompanija, što je takođe i globalno opredeljenje Hyundai Motor Company, koja akcije ovog tipa organizuje širom sveta. Akcija je zamišljena kao podrška trenutno aktuelnoj temi bezbednosti u saobraćaju, uz podršku najuticajnijih TV, print i digitalnih medija.

  Plan održavanja akcija povećanja bezbednosti u saobraćaju dece školskog uzrasta u toku 2017 godine:

  – Tržni centar Delta City 7.04.2017.
  – Tržni centar Stadion 11.04.2017.
  – Tržni centar Ušće 18.04.2017.

  S obzirom da se radi o dugoročnoj društveno korisnoj akciji koja je posvećena povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, osnovne škole “Svetozar Miletić” iz Zemuna, “Branislav Nušić” sa Voždovca i “Radoje Domanović” sa Novog Beograda, prepoznale su značaj ove akcije.

  Izvor: PR Hyundai Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: bezbednost, deca, domaće, hyundai, saobraćaj, škola