0

U ČAST SLAVNIH PREDAKA: Nissan 370Z Heritage Edition

Nissan će na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Njujorku predstaviti specijalnu Heritage Edition verziju modela 370Z

Foto: Nissan

Foto: Nissan

Napravljena u čast Nissanove “Z-ikone”, koja ima već skoro 50 godina, unapređena verzija modela 370Z donosi nove svetlosne grupe napred i pozadi, izmenjenu kolornu šemu zadnjeg dela i novo Exedy kvačilo za model opremljen manuelnom transmisijom.

pročitaj još

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Snaga motora dolazi iz poznatog 3,7-litarskog atmosferskog agregata koji isporučuje 333 KS, gde se snaga prenosi na zadnje točkove pomoću automatskog 7-stepenog, odnosno 6-stepenog manuelnog menjača, uz kojeg opciono dolazi i Synchro RevMatch sistem.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Heritage Edition dolazi u dve verzije kada je reč o bojama. Prva u ponudi je Chicane Yellow žuta gde automobil dolazi sa crnim elementima i natpisima, dok je enterijer naglašen žutim detaljima. Druga je Magnetic Black gde je automobil potpuno crn.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Nissan 370Z Heritage Edition je poslednja verzija modela 370Z, a njegov naslednik se očekuje 2019. godine, kada se navršava tačno 50 godina od Nissanove Z serije automobila.

  Foto: Nissan

  Foto: Nissan

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 370z, heritage edition, nissan, noviteti