0

OTVARANJE KARTING SEZONE: Spremite kacige, sezona je počela!

Jubilarna 15. sezona na stazi Autokomerc karting centra otvorena je ovih dana

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Tačno pre 15 godina, zahvaljujući kompaniji Autokomerc, Beograd je dobio prvu profesionalnu karting stazu, čiji je kvalitet potvrđen licencom FIA C Međunarodnog karting komiteta (CIK). To je ujedno i potvrda da kartodrom zadovoljava najstrožije kriterijume Svetske automobilske federacije za održavanje međunarodnih takmičenja, kao i da je pitanje bezbednosti usklađeno sa internacionalnim karting standardima.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Inače, staza Autokomerc karting centra u blizini Aerodroma “Nikola Tesla” duga je 803 metara i ima 18 krivina, a sada ima novi, preuređeni predstartni prostor. Osvetljena je, tako da se na njoj može voziti i noću, tačnije u treminima od 10 do 22 časa, radnim danima i vikendom, a u letnjem periodu, i do ponoći.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Autokomerc Karting centar nudi brojne usluge svim gostima, među kojima ističemo mogućnost organizovanja korporativnih druženja i team buildinga, organizaciju dečijih rođendana, zakup staze u terminu koji gostima odgovara, sve do individualnih vožnji i dolaska sa prijateljima i porodicom. Za sticanje prvih iskustava, na raspolaganju je i škola kartinga. O popularnosti i atraktivnosti vožnje kartinga najbolje svedoče sami korisnici kojih je iz godine u godinu sve više. Na stazi Autokomerc Karting centra u sezoni se organizuje čak 30.000 vožnji, a za poslednjih godinu i po dana, ima gotovo 20.000 registrovanih korisnika.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Tokom cele sezone, svi ljubitelji kartinga imaju jedinstvenu šansu da uživaju na stazi Autokomerc Karting centra i da vožnju dožive na poseban i zabavan način, uz puno adrenalina, razvijajući takmičarski duh i svoje vozačke sposobnosti. Karting privlači kako ljubitelje automobilizma i profesionalne vozače, tako i rekreativce koji žele da vožnju dožive na jedan potpuno nov i dinamičan način.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Autokomerc karting centar poznat je i po činjenici da već tradicionalno organizuje amatersko karting takmičenje „Budi pobednik“. To će biti slučaj ove godine, osmi put za redom. Takmičenje će početi u junu, a glavna nagrada za pobednika jeste automobil.

  Foto: Autokomerc

  Foto: Autokomerc

  Povodom otvaranja nove sezone, Autokomerc karting centar je okupio predstavnike medija. U takmičarskom delu, novinari su pokazali veštine u vožnji kartinga. Prvo mesto osvojio je Zoran Živkov (TopSpeed), drugo je zauzeo Branko Avramović (Vrele Gume), a treće Nemanja Nikolić (Play Radio).

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Šta reći, osim da spremite kacige jer je nova sezona na stazi Autokomerc karting centra počela!

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: autokomerc, budi pobednik, domaće, karting centar, sezona