5

PORODIČNI AVANTURISTA: Opel Insignia Country Tourer

Limuzini Insignia Grand Sport i karavanu Sports Tourer, Opel uskoro priključuje i trećeg člana porodice, sa naglašenim avanturističkim duhom koji nosi naziv Country Tourer

Foto: Opel

Foto: Opel

Baš kao što je bio slučaj sa prethodnom generacijom, i nova Opel Insignia će biti dostupna kao avanturista sa pogonom na sve točkove i terenskim atributima, a zvaće se Opel Insignia Country Tourer. Dostupna za porudžbine od juna ove godine, nova verzija imaće svetsku premijeru na Salonu automobila u Frankfurtu (IAA, od 14. do 24 septembra), nakon čega će se ubrzo naći u prodajnim salonima.  Ovaj univerzalac je idealan izbor za ljubitelje zimskih sportova i prirode, ali i za sve one koji znaju da cene individualnost.

pročitaj još

  Naglašena maska hladnjaka i tanka kućišta prednjih svetala doprinose agresivnijem vizuelnom nastupu, dok srebrno obojena zaštitna oplata ostavlja utisak nešto nižeg automobila, što samo naglašava robustni stav novog modela. Oblikovani u skladu sa formom vozila, zaštitni crni paneli u donjem delu anfasa, na lukovima točkova i donjem pojasu bokova, takođe naglašavaju robustnu pojavu. Kao što je slučaj sa prednjim delom, tako i pozadina odiše avanturističkim atributima. Tu je takođe srebrno obojena zaštitna oplata, kao i dvostruki završeci izduvnih cevi, što dodatno pojačava utisak širine i moćnog stava.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Insignia Country Tourer će biti dostupna sa novim osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka. Dvadeset milimetara dodatnog rastojanja od tla sa inovativnim pogonom na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta i novim zadnjim ogibljenjem sa pet veznih spona, garantuje udobne i bezbedne „izlete“ van asfaltnih puteva.

  Dodatno unapređena, FlexRide šasija osigurava osnovu za optimalno ponašanje automobila u vožnji, u zavisnosti od uslova. Ona prilagođava amortizere, sistem upravljanja, odziv na papučici gasa i tačke promene stepena prenosa (na automatskim menjačima) nezavisno ili bazirano na režimima Standard, Sport ili Tour, koje bira sam vozač.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Oni koji su u potrazi za istinski jedinstvenom Insignijom, uskoro će na raspolaganju imati bezgraničan broj opcija, jer će Opel lansirati Opel Exclusive koncept zajedno sa Insignijom Country Tourer. Pored redovnih boja, kupci će moći da biraju između 15 dodatnih finiša, dostupnih isključivo za Exclusive klijente. Međutim, to nije sve jer stručnjaci iz Opel Exclusivea mogu da reprodukuju svaku boju koju klijent poželi, ukoliko im se dostavi uzorak ili slika. Pored toga, Exclusive klijenti mogu da personalizuju svoja vozila još više, zahvaljujući dodatnim opcijama koje se tiču točkova, kao i kože unutar kabinskog prostora.

  Izvor: PR Opel Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4x4, country tourer, insignia, karavan, noviteti, offroad, opel
  Popularni komentari
  • M
   Maki

   Dobri i lepi

  • B
   Buduci Kockar

   Ovo i Opel hoce da postane Auto?