0

IZNAD SVIH OČEKIVANJA: Odlična poseta na Salonu automobila i sajmu motocikala

Na ovogodišnjem 53. Međunarodnom salonu automobila i 11. Sajmu motocikala, delova i opreme Motopassion, poseta je iznad svih očekivanja, a ponuda modela nikad bogatija

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Najveća regionalna sajamska manifestacija posvećena automobilima i motociklima, brzini, snazi, točkovima i adrenalinu – Salon automobila i Sajam motocikala, opreme i delova Motopassion koji se održavaju na Beogradskom sajmu – počela je više nego uspešno. O tome govori broj posetilaca tokom prvih dana ovogodišnjeg sajma, koji je neuporedivo veći nego tokom prethodnog Salona iz 2015. godine, a značajno veći i od, na primer, prvog dana prošlogodišnjeg Sajma automobila BG Car Show, koji ima malo drukčiju koncepciju i kraće traje.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Prema očekivanjima, najveću pažnju posetilaca privukli su modeli automobila i motocikala iz premium klase, a oni najekskluzivniji i najskuplji prodati su ili već prvog dana ili i pre nego što su ušli u hale. To se odnosi i na zvezdu ovogodišnjeg Salona, Rols Rojs model Ghost Black Badge, čija je vrednost preko 310 hiljada evra; i na modele iz Mercedes-Benzovih pogona kao što su Maybach vredan 140.000 evra ili G-klasa vredan 260.000 evra; i na BMW-ov BMW 7 Montblanc za koji je bilo potrebno izdvojiti preko 225 hiljada evra.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  U tom je “društvu” i najskuplji izloženi eksponat Porsche SCG – Audi R8 – koji je odmah prodat po ceni od oko 200.000 evra, pa Hondin sportski hibridni superautomobil NSX, inače najskuplji izloženi model u hali 1 Beogradskog sajma, čija je cena preko 250.000 evra. Ne treba prevideti ni najbrži automobil na ovogodišnjem Salonu, Ferrari Spider 488, koji brzinu od 100 km na čas dostiže za tri sekunde, a i izgleda kao svemirski brod.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Naravno da nisu bez šansi ni oni skromnijih finansijskih potencijala, a njima se preporučuje i odličan izbor automobila sa suprotnog kraja cenovnika, poput modela Lada Granta, najjeftiniji automobil na sajmu, koja košta 7.250 evra.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Ipak, to je tek mali deo ponude koju posetiocima nudi 410 izlagača iz tridesetak zemalja, a to su 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i šest brendova bicikala. Svi čekaju posetioce u 10 hala Beogradskog sajma, na više od 41.000 kvm izložbenog prostora.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Salon automobila i Motopassion otvoreni su sve do 2. aprila, svakog dana od 10 do 20 časova.

  Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara. Ulaznica za Family Day, 30. marta su 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

  Izvor: PR Press služba Beogradskog sajma

  chats-viber-ts

  Tagovi: beograd, domaće, izložba, mootpassion, sajam, salon