0

U RELI STILU: Peugeot 208 Black Edition

Obeležavajući osvajanje titule šampiona u FIA reli šampionatu za žene, Peugeot je lansirao specijalnu verziju modela 208 – Black Edition

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Pobednica 2016 FIA reli šampionata za žene, Catie Munnings, postavljena je za “ambasadora” Peugeot brenda za Englesku, a francuski proizvođač je povodom toga predstavio novi 208 Black Edition.

pročitaj još

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Prošle godine, Catie je sa svojih 18 godina postala prva Britanka koja je osvojila Evropsku reli titulu u poslednjih 50 godina. Iako je počela se takmičenjem krajem 2015. godine, pobedama u Belgiji i Latviji obezbedila je sebi šampionsku titulu u automobilu Peugeot 208 R2.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Zahvaljujući njenim uspesima, ali i dostignuća Peugeot Reli Akademije, francuski brend odlučio je da predstavi novi Peugeot 208 Black Edition.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Nova verzija modela 208 izdvaja se od standardne verzije svojom jedinstvenom paletom koja je dostupna u tri boje: Nera Black, Bianca White i Hurricane Grey. Sjajno crni naplaci od 16 inča sa belim detaljima kao i crni poklopci retrovizora doprinose upečatljivom eksterijeru ovog mališana.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Pogonska jedinica je pouzdani 1,2-litarski PureTech benzinski agregat od 82 KS koji je proglašen motorom godine u 1.0 L-1.4 L kategoriji.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 208, black edition, peugeot, reli, wrc