4

SPRINTERSKA DIJETA: Lotus Elise Sprint Edition

Legendarni Lotus Elise, poznat po agilnosti, dobio je novu verziju koja nosi naziv Sprint Edition, čija je masa manja od 800 kilograma!

Foto: Lotus

Foto: Lotus

Najnovija edicija Lotus Elise u nizu nedavno je predstavljena, a nosi naziv Sprint Edition. Reč je poznatom automobilu koji se proslavio zahvaljujući maloj masi i odličnoj voznoj dinamici.

pročitaj još

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Sprint Edition verzija može se pohvaliti ukupnom masom od svega 798 kilograma, a od prethodnika je lakša za neverovatnih 41 kg, pre svega zahvaljujući obilnoj upotrebi lakih materijala, ali i “uštedi” u izolaciji.

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Ta “ušteda” je već na prvi pogled vidljiva u kokpitu, gde je svaka mehanička komponenta menjača “otkrivena”, dok je u vožnji buka izraženija, usled nešto slabije zvučne izolacije.

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Ono što je važno naglasiti jeste da će svi vlasnici koji već poseduju standardne Lotuse Elise i Elise Sport 220, moći naknadno da ugrade “olakšane” komponente u svoje automobile.

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Pored osnovnog 1,6-litarskog benzinca od 135 “konja”, tu je i već poznati 1,8 litarski agregat od 220 konjskih snaga. Što se tiče performansi, one su poboljšane, pre svega zahvaljujući manjoj masi vozila. Tako sada Lotus Elise 1.6 Sprint Edition do 100 km/h stiže za 5,9 sekundi dok Elise Sprint 220 sa 1,8-litarskim motorom to obavlja za svega 4,1 sekundu!

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Sprint edicija, koja će se u Elise gami pozicionirati između Sport i Cup verzije, u prodaju kreće tokom aprila, i to po ceni od oko 37.000 evra.

  Foto: Lotus

  Foto: Lotus

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: elise, lotus, noviteti, sprint edition
  Popularni komentari
  • S
   Stojko

   Jao, kako bih ja ovo vozioooooo!!!!!

  • A
   A bas

   Si mi se dopala….

  • L
   Locaboca

   Isti exiz