3

SNAGATOR NA STEROIDIMA: Brabus 550 Adventure 4×4²

Prerada Mercedesove ikone G 500 4×4² postaje sve popularnija kod tjunera, a sada se pojavila još jedna, može se reći, “brutalna” verzija ovog vozila koja stoji iza imena Brabus 550 Adventure 4×4²

Foto: Brabus

Foto: Brabus

Nemački tjuner Brabus je uzeo standardni G500 4×4² i pretvorio ga u još sposobnije off-road vozilo. Tako novi Brabus 550 Adventure G550 4×4² sada poseduje električno podesivo ogibljenje, tzv. “bull-bar” na prednjem braniku, kao i vitlo za izvlačenje iz najtežih situacija.

pročitaj još

  Foto: Brabus

  Foto: Brabus

  Kako bi njegov agresivni karakter najbolje bio predstavljen, Brabus G550 4×4² je ofarban u Light Slate Gray sivu boju, dok su hauba i držač rezernog točka napravljeni od “golog” karbona.

  Foto: Brabus

  Foto: Brabus

  Specijalno za ovo vozilo, Brabus je napravio električno podesivo oslanjanje koje je kontrolisano preko Brabus Touch Control panela u kokpitu gde vozač ima opciju između četiri režima rada: Comfort, Sport, Off-Road i Individual.

  Foto: Brabus

  Foto: Brabus

  Ispod haube nalazi se poznati 4,0-litarski V8 twin-turbo agregat iz serijskog G500 4×4², koji u Brabus verziji isporučuje 550 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući toj snazi, automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,7 sekundi, dok je maksimalna brzina limitirana na 210 km/h kako bi se zaštitili off-road pneumatici.

  Foto: Brabus

  Foto: Brabus

  Unutar vozila se nalaze Mastik sedišta koja su presvučena kombinacijom kože i alkantare, a kontrastovana su crvenim šavom. Babus 550 Adventure 4×4² dostupan je kao kompletno vozilo, dok je moguće dovesti i standardnu verziju G 500 4×4² koju će nemački tjuneri preraditi, naravno, uz pozamašnu doplatu!

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 4x4, adventure, brabus, g 550, noviteti, tuning
  Popularni komentari
  • O
   Ono

   Nema ovde od offroada nista sa ovolikim alu felnama, ovo je sminka za asfalt…

  • F
   Fantom

   Okitili su ga kao novogodišnju jelku.

  • g
   glisa

   Vrh vrhova,tacka,mecka je mecka,sve ostalo zaboravite!