0

GENEVA MOTOR SHOW 2017: Nova Mazda CX-5 u Ženevi

Mazda je u Ženevi imala evropsku premijeru potpuno nove generacije veoma popularnog SUV-a CX-5

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Mazda obeležava 50. godišnjicu nastupa na Međunarodnom auto-salonu u Ženevi evropskom premijerom potpuno novog CX-5, drugom generacijom svojeg izuzetno popularnog kompaktnog SUV-a. Na središnjem delu štanda izloženi su i za 2017. godinu osveženi gradska Mazda2 i kompaktni SUV CX-3.

pročitaj još

  Novi CX-5 takođe koristi adute koji su generaciju na odlasku učinili najprodavanijim Mazdinim modelom u Evropi. Karakteristična Jinba Ittai priroda prvog modela, s kojim je i predstavljena celokupna SKYACTIV tehnologija, sada je evoluirala u skladu sa Mazdinom filozofijom kod koje je u središtu čovek, kako bi svi putnici u vozilu mogli da dele osećaj sjedinjenosti vozača i automobila.

  Foto: Mazda

  Foto: Mazda

  Udobnost vožnje takođe je poboljšana zahvaljujući novim sedištima koja ne umaraju, boljoj izolaciji kabine, kao i unapređenom vešanju i pogonskim agregatima. Serijski sistem G-Vectoring Control (GVC), koji istovremno poboljšava upravljivost i sigurnost, samo je jedan od najnovijih Mazdinih dodataka za povećanje aktivne sigurnosti dostupnih u novom CX-5. Spolja, niža linija krova i minimalistički dizajn donose čvrsti sportski, a opet rafinirani izgled, koji se verovatno najbolje odražava u Soul crvenoj Crystal boji, novoj premium boji sa pojačanom dubinom i sjajem nalik onom kod dragog kamenja.

  Otelotvorujući Mazdinu strast za užitkom u vožnji u svakom automobilu koji proizvodi, za 2017. godinu osveženi Mazda2 i CX-3 nude još bolje vozne karakteristike, mada su i do sada bili među najboljima u svojim kategorijama. GVC i kod njih postaje serijska oprema kod svih varijanti, a oba modela sada dolaze sa proširenom paletom i-ACTIVSENSE sistema za povećanje aktivne sigurnosti, koji između ostalog koriste benefite nove tehnologije prednje kamere.

  Japanski proizvođač je objavio dvocifreni rast prodaje u Evropi već četvrtu godinu za redom, prvenstveno zahvaljujući odličnim tržišnim rezultatima SUV-ova serije CX. Modeli za 2017. godinu biće raspoloživi u toku proleća, dok će se potpuno novi CX-5 u prodaji pojaviti pred leto.

  Izvor: PR Mazda Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: cx-5, mazda, noviteti, saloni, skyactiv, suv