1

100. DAN SEZONE NA KOPAONIKU: Ostvarena petomilionita vožnja!

U ski centru Kopaonik ovih dana je ostvarena petomilionita vožnja, a posećenost ove sezone je za 40% veća u odnosu na prethodnu!

Foto: JP Skijališta Srbije

Foto: JP Skijališta Srbije

U ski centru Kopaonik ostvarena je petomilionita vožnja žičarom, a ovaj broj je još jedan pokazatelj da je ova skijaška sezona već na početku marta postigla odlične rezultate, kako poslovne, tako i u broju skijaša. Ostvarenom petomilionitom vožnjom, skijaši i borderi su nam još jednu sezonu poklonili poverenje i odali priznanje za dobru organizaciju i odličnu pripremljenost staza.

pročitaj još

  Foto: JP Skijališta Srbije

  Foto: JP Skijališta Srbije

  Skijaška sezona, koja je počela 1. decembra, po mnogo čemu je oborila rekorde i premašila dosadašnje rezultate. Ovogodišnju sezonu obeležila je velika posećenost, premašeni poslovni rezultati i ostvareni promet, koji je za 40 posto veći nego prošle zime. U poređenju sa prethodnom, od početka sezona, samo u ski centru Kopaonik ostvareno je 25 posto više prolaza žičarom, a zabeležen je i porast broja skijaša za 30 posto. Najposećeniji dan bio je 16. februar kada je u ski centru Kopaonik skijalo 10 hiljada skijaša, čime je oboren rekord posećenosti od osnivanja preduzeća.

  Foto: Skijališta Srbije

  Foto: Skijališta Srbije

  Skijašici koja je ostvarila petomilionitu vožnju, sedmodnevnu ski kartu kao nagradu uručila je naša poznata pevačica Tijana Dapšević. Ona je čestitala dobitnici i apelovala na roditelje da dovode decu da uče da skijaju i da biraju isključivo Kopaonik, jer je to najlepša srpska planina.

  “Mnogo volim da skijam, sneg pada i divno je vreme. Ova nagrada me je baš iznenadila i iskoristiću svoju kartu da naučim još bolje da skijam”, rekla je devetogodišnja Lola Radovanović iz Beograda, nagrađena skijašica.

  Foto: Skijališta Srbije

  Foto: Skijališta Srbije

  Skijaška sezona broji 100. dan i na Kopaoniku je prava zimska idila, s obzirom da trenutno pada sneg. Visina prirodnog snega van staza je oko 40 centimetara, dok je visina utabanog snega na stazama 35 centimetara, a u narednim danima očekuje se još padavina. Skijašima i borderima je na usluzi 24 žičare i oko 40 skijaških staza i puteva.

  Izvor: PR JP Skijališta Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: domaće, kopaonik, planina, sezona, Skijališta Srbije, skijanje, sneg, zima
  Popularni komentari
  • P
   PeXoN

   Mrzim Kopaonik!