0

GENEVA MOTOR SHOW 2017: Opelove premijere u Ženevi

Na Salonu automobila u Ženevi, Opel je po prvi put javno predstavio potpuno novi model Crossland X, kao i novu generaciju modela Insignia, u Grand Sport i Sports Tourer verziji

Foto: Opel

Foto: Opel

Opel/Vauxhallov štand na 87. Salonu automobila u Ženevi otvorio je šef Opel grupe, Dr. Karl-Thomas Neumann, koji je pred publikom, sačinjenom od oko 400 novinara iz brojnih zemalja, govorio o alijansi sa PSA grupom, zvanično objavljenom dan pred početak salona. Nešto kasnije, on je predstavio Opel Crossland X krosover, prvi uspešan rezultat zajedničkog razvoja vozila između PSA grupe i Opela.

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Crossland X je drugi član Opelove porodice sa slovom „X“ u nazivu modela. Dok je popularna Opel Mokka tipičan SUV sa opcijom pogona na sve točkove za povremene terenske izlete, novi Opel Crossland X, sa svojim kompaktnim spoljnim dimenzijama, dizajniran je za urbani životni stil. Uz to, pruža obilje prostora i komfor pogodan za odlaske na godišnji odmor. Vozač i putnici mogu da uživaju u visokoj poziciji sedenja, tipičnoj za jedan SUV, u karoseriji koja je 16 centimetara kraća, ali i 10 centimetara viša u odnosu na Astru.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Opelov novi model krosovera dolazi sa ultramodernim tehnologijama, koje svakodnevni život čine bezbednijim, jednostavnijim i prijatnijim. Opcioni, inovativni farovi u punom LED izdanju, „head-up“ displej i panoramska zadnja kamera uz naprednu asistenciju pri parkiranju i održavanju vozne trake, prepoznavanje ograničenja brzine, sistem prepoznavanja dremljivosti vozača i detekciju „mrtvog“ ugla, samo su neki od primera. Opel OnStar i moderni IntelliLink info-zabavni sistemi, kompatibilni sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, osiguravaju sjajnu digitalnu povezanost.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Uz Crossland X, prvi javni nastup imala je i nova generacija modela Insignia, i to u limuzinskoj verziji Grand Sport, kao i karavanskoj Sports Tourer. Nova perjanica je istovremeno i prvi Opel dostupan uz inteligentni pogonski sistem na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta. Zajedno sa novom generacijom efikasnih turbo motora, redukovanjem mase za do 200 kilograma (u zavisnosti od verzije) i nižoj poziciji sedenja, nove Opel Insignia Grand Sport i Sports Tourer su agilnije nego ikada ranije, pružajući vozaču direktno i prijatno iskustvo u vožnji.

  Izvor: PR Opel Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: crossland x, grand sport, insignia, noviteti, opel, saloni, sports tourer