2

GENEVA MOTOR SHOW 2017: Nastup Mansory automobila

Nemački tjuner Mansory predstavio je na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi svoje neobične kreacije

Foto: Mansory

Foto: Mansory

Na ovogodišnjem Salonu automobile u Ženevi, ispred Mansory štanda našli su se brojni prestižni modeli kao što su Maserati Levante, Porsche Panamera, Bentley Bentayga Black Edition, Rolls-Royce Dawn, Mercedes-Benz V-klasa, Mercedes-Benz S-klasa Cabrio Black Edition, GRONOS G500 4×4², a sve je zaokruženo modelom 4XX Siracusa Spider!

pročitaj još

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansory Maserati Levante
  Krenimo od Maserati Levantea, koji je “raširen” novim bodykitom, a ceo automobil je ofarban u naranžastu boju sa naglašenim, izvornim karbonom. Gledano sa strane, Levante je “obuven” u lagane 22-inčne GTurismo naplatke u Diamond Black i Diamond Silver boji.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansory je takođe unapredio V6 twin-turbo agregat sportskim filterom vazduha i sportskim izduvom. Rezultat posle “mapiranja” jeste dodatnih 35 “konja”. Enterijer karakteriše novopresvučeni volan, aluminijumske pedale kao i veliki broj karbonskih elemenata u narandžastoj boji.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansory Porsche Panamera
  Kao i kod Maseratija Levante, ugljenična vlakna dominantna su na eksterijeru Porsche Panamere koju je Mansory preradio. Sav taj karbon ukombinovan je sa Candy Red bojom, ističući se u klasičnom Mansory stilu, a masivni 22-inčni naplaci upotpunjuju bočni izgled vozila.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Agregat je dobio sličan tretman kao i Levante, što će reći da je porađeno na usisu i izduvu, a posle “remapa”, pokazao je poboljšanje od 35 KS i 40 Nm u odnosu na standardni automobil.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansard Bentley Bentayga Black Edition
  Sledeći po redu jeste Bentley Bentayga, koji nosi titulu najluksuznijeg SUV-a današnjice. Sam po sebi jedinstven, Mansory je ipak odlučio da ga preradi. Tako sa prednje strane nalazimo integrisani prednji spliter i dodatna dnevna svetla koja su okružena “golim” karbonom. Tjuner je zamenio fabričku haubu i umesto nje stavio lakšu, karbonsku.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Nazad se nalazi specijalno redizajniran spojler koji zajedno sa zadnjim difuzorom od karbona i četiri izduvne cevi, upotpunjuju izgled vozila. Najbrži SUV današnjice postaje još brži zahvaljujući Mansory tjunerima. Tako umesto fabričkih 608 KS i 900 Nm koje proizvodi W12, sada isporučuje 701 KS i 1.050 Nm! Dodatna snaga pomaže da Bentayga dostigne maksimalnu brzinu od čak 311 km/h.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansory Rolls-Royce Dawn
  Četvrta kreacija koja se našla ispred njihovog štanda u Ženevi je, ni manje, ni više, nego Rolls Royce Dawn. Ovaj luksuzni automobil je opremljen sportskim bodykitom koji prati njegovu dodatnu snagu.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Rolls-Royce Dawn, koji fabrički iz svog V12 agregata isporučuje 570 KS, sada, u Mansory verziji, proizvodi 740 KS i 1.000Nm obrtnog momenta. To je dovoljno da ovog “džina” od preko dve tone ubrza od 0-100km/h za samo 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina 285 km/h.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansory Mercedes-Benz V-klasa
  Još jedna Mansory prerada upotpunila je izgled Mercedesove V-klase. Luksuzni kombi dobio je modifikacije samo estetske prirode, tako da na njemu nalazimo drugačiji logo na prednjem grilu, veliku karbonsku haubu i naplatke velikog prečnika.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansory Mercedes-Benz S-klasa Cabrio Black Edition
  Nemački tjuneri gaje velike simpatije ka Mercedesovim vozilima, tako se pod svetlima sajma, našao i Mansory Mercedes-Benz S-klasa Cabrio Black Edition. Promene koje su ukrasile ovu S-klasu Cabrio jeste bodykit zbog kojeg je automobil širi za 50 mm dok je celo vozilo bliže tlu za 30 mm, doprinoseći agresivnijem izgledu.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Kako bi performanse ispratile eksterijer, Mansory je zamenio originalni turbo punjač i sportski filter i dizajnirao novi. Prohromski sportski izduv dodatno doprinosi performansama i zvuku. Rezultat svega je 840 KS i limitiranih 1.150 Nm! Ovo povećanje snage čini da S-klasa Cabrio ubrza od 0-100 km/h za 3,5 sekundi dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 300 km/h.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansory Gronos G500 4×4 Black Desert
  Jedna od najvažnijih premijera kompanije Mansory u Ženevi jeste veliki Mansory Gronos G500 4×4² sa nadimkom “Black Desert”. Zadržavši svoj klirens od 440 mm, Mansory je doprineo širokim bodykitom od ugljeničnih vlakana dok su prednji i zadnji deo vozila totalno crni.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Kad je reč o performansama, G500 4×4² dobija, uz pomoć Mansory ECU jedinice, povećanje snage od 63 KS i 100 Nm. Naplaci kojima je opremljen Mansory Gronos G500 4×4² Black Desert su kovani, a model se zove M8. Unutar vozila, zadnja klupa zamenjena je individualnim sedištima.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Mansory 4XX Siracusa Spider
  Finalno, kao šlag na torti, nemački tjuner je predstavio Mansory 4XX Siracusa Spider. Pored očito preobraženog eksterijera, 4XX Siracusa Spider isporučuje 790 KS i 870 Nm iz svog 3,9-litarskog V8 turbo agregata. Ubrzanje od 0-100 km/h odvija se za 2,9 sekundi dok je maksimalna brzina 330 km/h. Oslanjanje je takođe unapređeno progresivnim oprugama koje spuštaju ceo automobil za 20 mm.

  Foto: Mansory

  Foto: Mansory

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bentley, mansory, Maserati, mercedes, noviteti, rolls-royce, saloni, tuning
  Popularni komentari
  • S
   SRLE

   MANSORY-GENIJALCI, kapa dole.

  • J
   Ja

   Od ove ponude izabrati je veoma teško. Ludilo od vozila.