1

EVROPSKA PREMIJERA: Debitovao novi Jeep Compass

Na Salonu automobila u Ženevi, Jeep je predstavio svoj novi model Compass, kojem je ovo ujedno i prvo zvanično pojavljivanje na evropskom kontinentu

Foto: Jeep

Foto: Jeep

Predstavljanjem na Salonu automobila u Ženevi, na evropskom tržištu debitovao je potpuno novi Jeep Compass – model koji se smatra jednim od najboljih “terenaca” u svojoj klasi, koji se može pohvaliti savremenim i autentičnim dizajnom, kao i punim spektrom naprednih tehnologija povezivanja.

pročitaj još

  Kako bi odgovorio na različite potrebe kupaca širom regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike, Compass će u ponudi imati dva benzinska i dva dizel motora za ukupno osam kombinacija pogonske grupe i četiri različite konfiguracije: Sport, Longitude, Limited – kao najbolji paket opreme u liniji kada je reč o rafiniranosti, standardnim tehnološkim sadržajima i opremi – i Trailhawk, koji nudi najbolje sposobnosti pogona 4×4 u svojoj klasi vozila, kroz specifične, standardne funkcije koje su razvijene za kupce koji zahtevaju maksimum kada je reč o sposobnostima terenske vožnje.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Dizajn enterijera potpuno novog modela Jeep Compass odlikuje se rafiniranim materijalima i tehničkim detaljima. U centralnoj konzoli su smešteni 5-inčni, 7-inčni ili 8,4-inčni dodirni ekrani sistema Uconnect. Komandna tabla vozača je pažljivo dizajnirana i poseduje 3,5 inčni ili 7,5- inčni LED displej sa informacijama za vozača. 7-inčni ekran u boji prikazuje informacije koje vozač može da konfiguriše radi lakšeg pristupa tokom vožnje i predstavljaće deo standardne opreme na modelima Limited i Trailhawk.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Najbolje terenske sposobnosti u svojoj klasi ostvarene su zahvaljujući dva napredna, inteligentna sistema pogona 4×4 koji su sve vreme aktivni: Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Low, od kojih ovaj drugi sa prenosnim odnosom 20:1, dok je svaki u stanju da pošalje 100 odsto dostupnog obrtnog momenta na bilo koji točak kada je to potrebno. Oba sistema pogona 4×4 Jeep Active Drive i Active Drive Low uključuju sistem Jeep Selec-Terrain, sa do pet režima rada (automatski, za vožnju po snegu, pesku i blatu, plus ekskluzivni sistem za vožnju po kamenitim terenima na modelu Trailhawk) za najbolje performanse pogona 4×4 na bilo kojoj površini – bilo na putu ili van puta – kao i u svim vremenskim uslovima.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Radi zadovoljenja potreba i ukusa svih kupaca, potpuno novi Jeep Compass nudi osam kombinacija pogonskih grupa, sa dva benzinska, dva dizel motora i dva prenosna mehanizma – 9-stepeni automatski i 6-stepeni manuelni.

  Na evropskom tržištu, linija modela Compass u ponudi ima jedan benzinski i dva dizel motora. Ponuda benzinskih motora uključuje 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor sa Stop&Start funkcijom, snage 140 KS pri 5.000 ob/min, i obrtnog momenta 230 Nm pri 1.750 ob/min, u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim prenosom i konfiguraciju 4×2, kao i 1,4-litarski MultiAir2 Turbo motor sa 170 KS, pri 5.500 ob/min i obrtnim momentom od 250 Nm pri 2.500 ob/min, u spoju sa 9-stepenim automatskim prenosom i konfiguracijom 4×4.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Linija dizel motora uključuje efikasni 1,6-litarski MultiJet II sa Stop&Start funkcijom, koji isporučuje 120 KS pri 3.750 ob/min i obrtni momenat od 320 Nm pri 1.750 ob/min, u spoju sa 6-stepenim manuelnim prenosom i u konfiguraciji 4×2, kao i 2,0-litarski MultiJet II sa Stop&Start funkcijom, snage 140 KS, na 4.000 ob/min, te sa obrtnim momentom od 350 Nm pri 1.750 ob/min, u spoju sa ili 9-stepenim automatskim ili 6-stepenim manuelnim prenosom i u konfiguraciji 4×4.

  Foto: Jeep

  Foto: Jeep

  Snažnija verzija 2,0-litarskog motora MultiJet II sa Stop&Start funkcijom, koja isporučuje 170 KS u kombinaciji sa 9-stepenim automatskim prenosom i u konfiguraciji 4×4 (uključujući režim niskog opsega specifičan za Trailhawk) – upotpunjuje ponudu dizel motora dostupnih na potpuno novom modelu Compass. 2,4-litarski Tigershark benzinski motor MultiAir2 koji isporučuje 184 KS pri 6.400 ob/min sa obrtnim momentom od 237 Nm, u ponudi je u liniji modela Compass na tržištima van EU (Rusija, Afrika i Bliski istok) sa istim motorom od 150 KS, a obe verzije su uparene sa 9-stepenim automatskim menjačem i u konfiguraciji 4×4.

  Jeep Compass će se naći u prodaji u Srbiji početkom septembra, a prve ponude se mogu dobiti na  predstojećem Sajmu automobila u Beogradu

  Izvor: PR FCA Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: compass, jeep, noviteti, svet
  Popularni komentari
  • S
   SRLE

   Prelep.