2

GENEVA MOTOR SHOW 2017: Peugeot Instinct Concept

Instinct Concept koji je Peugeot predstavio u Ženevi, predstavlja viziju francuskog proizvođača u sve popularnijoj oblasti autonomnih vozila

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Samovozeći ili autonomni automobili definitivno predstavljaju sledeći korak u automobilskoj evoluciji. U skladu sa tim, Peugeot predstavlja koncept pod imenom Instinct, koji funkcioniše u potpunoj harmoniji sa ostalim segmentima života vlasnika.

pročitaj još

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Drugim rečima, vozilo koristi informacije koje vozač deli preko svog Smart telefona, “pametnog” ručnog sata ili drugog multimedijalnog sistema. Po prvi put ikad, automobil dolazi sa I.o.T platformom, SAMSUNG ARTIKTM Cloud konektujući automobil sa vozačevim “cloud” serverom.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Kada je reč o samoj vožnji, Peugeot nudi četiri režima rada, podeljena u dva glavna moda. Aktivne modove čine Drive Boost i Drive Relax, dok su autonomni Autonomous Sharp i Autonomous Soft.

  Foto: Peugeot

  Foto: Peugeot

  Budućnost koju Peugeot predviđa za Peugeot Instinct Concept je povezivanje i adaptiranje po želji vozača. Na primer, ponedeljkom imate sastanak u 8:30, ali ste podesili da u slučaju lošeg vremena treba da krenete 15 minuta ranije. Automobil to automatski prepoznaje i upozora vas da krenete ranije. Prilikom izlaska iz kuće, automobil sinhronizuje muziku koju slušate i pušta je unutar automobila.

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: concept, instinct, noviteti, peugeot, saloni
  Popularni komentari
  • N
   Nele Ʀ

   Full!! Version competed!!

  • G
   Gvm

   Kad tad sve ce se svoditi na ovo, nažalost…