0

GENEVA MOTOR SHOW 2017: Renault Zoe e-Sport

Renault je u Ženevi predstavio sportski koncept električnog automobila Zoe e-Sport, koji je sa svojih 460 „konja“, prava raketa na točkovima!

Foto: Renault

Foto: Renault

Iako u Ženevi Renault nije izašao sa novitetima kada su u pitanju serijski modeli, svakako je iznenadio mnoge predstavljajući koncept malog gradskog električnog automobila Zoe u e-Sport verziji. Zoe svakako nije novost, međutim, ova sportska varijanta, prikazana u Ženevi, zagolicaće maštu svih ljubitelja „gradskih zujalica“!

pročitaj još

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Naime, za pogonski sistem iskorišćena je tehnologija iz Formule E, što će reći da Zoe e-Sport pokreću dva elektromotora, za svaku osovinu po jedan, koji ukupno oslobađaju fantastičnih 460 konjskih snaga, kao i više nego impresivnih 640 Nm obrtnog momenta!

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  U malom automobilu, mase oko 1400 kilograma, to je sasvim dovoljno da se od 0 do 100 km/h stigne za 3,2 sekunde, 200 km/h za ispod 10 sekundi, dok maksimalna brzina, iako zvanično nije saopštena gotovo sigurno dostiže 250 kilometara na čas!

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Ono što je interesantno jeste da se pomenuti elektromotori energijom napajaju iz baterija kapaciteta 40 kWh, odnosno istih onih koje se nalaze i u serijskom modelu Zoe. Naravno, primenom pomenute tehnologije iz Formule E, primenjeno je i vazdušno i vodeno hlađenje celokupnog pogonskog sistema, kako bi uvek radio u optimalnim uslovima.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Enterijer je obogaćen sportskim sedištima marke Recaro, četvrtastim volanom i komandama inspirisanim pomenutom Formulom E, dok prostora za putnike pozadi više nema…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: e-sport, formula e, noviteti, renault, saloni, zoe