0

GENEVA MOTOR SHOW 2017: Audi Q8 Sport Concept

Audi je u Ženevi predstavio Q8 Sport Concept, drugu u nizu Q8 studija, koja najavljuje sportsku SQ8 verziju, sa snažnim hibridnim agregatom od gotovo 500 „konja“!

Foto: Audi

Foto: Audi

Audi je na Salonu automobila u Ženevi, uz novi RS5 Coupe, prikazao i drugi Q8 koncept. Nakon automobila koji je prikazan u Detroitu, ovaj Q8 nosi naziv Sport Concept, a najavljuje sportsku SQ8 verziju SUV modela Q8, koji se očekuje 2018. godine.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Pokreće ga novi inovativni pogonski sistem, koji se sastoji od 3,0-litarskog V6 TFSI agregata, električnog kompresora (EPC) koji obezbeđuje elastičnost u donjem režimu rada motora i elektromotora koji se napaja snagom iz litijum-jonskih baterija, kapaciteta 0,9 kWh.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Ukupna deklarisana snaga ovog hibridnog sistema iznosi 476 „konja“, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje oko 4,7 sekundi. Ukupna autonomija vozila sa punim rezervoarom od 85 litara i napunjenim baterijama, iznosi oko 1000 kilometara.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Ono što naročito vizuelno odlikuje ovaj koncept jesu i veliki točkovi od čak 23 inča, na kojima se nalaze pneumatici dimenzija 305/35, a iza kriju ogromni karbonsko-keramički kočioni diskovi od čak 508 milimetara!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, noviteti, q8, saloni, sport concept, sq8, tfsi