0

GENEVA MOTOR SHOW 2017: Porsche 911 GT3

Na Salonu automobila u Ženevi, Porsche je predstavio i restilizovani 911 GT3, kojeg sada pokreće unapređeni 4,0-litarski “bokser” od 500 “konja”!

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Uz već najavljenu Panameru Sport Turismo, Porsche je u Ženevi premijerno prikazao “osveženi” 911 GT3, kojeg pokreće unapređeni, snažniji agregat, a tu je i novi aerodinamički paket, kao i ponovo manuelni 6-stepeni menjač.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  U “repu” se sada nalazi 4,0-litarski atmosferski šestocilindarski bokser (umesto dosadašnje 3,8-litarske jedinice), koji oslobađa impresivnih 500 konjskih snaga, a omogućava da GT3, ukupne mase 1430 kilograma, do 100 km/h ubrza za 3,4 sekunde, ukoliko se koristi 7-stepeni PDK menjač sa dvostrukim kvačilom.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Namerno naglašavamo to, jer su u Porscheu odlučili da u GT3, na radost svih “hardcore” vozača, ponovo vrate i 6-stepeni manuelni menjač. Sa njim, ubrzanje je nešto sporije – 3,9 sekundi, ali je zato maksimalna brzina za nijansu veća – 320 km/h umesto 318 kilometara na čas, koliko ostvaruje PDK verzija.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Naravno, sve ovo je ispraćeno i adekvatnim aerodinamičkim paketom, koji čine novi prednji “spliter”, novi difuzor vazduha pozadi, kao i veliki repni spojler, koji obezbeđuje krucijalno prianjanje zadnjeg dela automobila.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Porudžbine za 911 GT3 već su otvorene, a prve isporuke se očekuju sredinom juna ove godine, po ceni od 152.416 evra…

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 911 GT3, noviteti, porsche, saloni