2

GENEVA MOTOR SHOW 2017: Mercedes-AMG GT Concept

Na Salonu automobila u Ženevi, Mercedes je premijerno prikazao AMG GT Concept koji je sa svojih 800 i više “konja”, apsolutno najsnažniji model iz AMG ergele!

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Mercedes je na Salonu automobila u Ženevi po prvi put predstavio koncept poznat pod radnim imenom X290, a zvanično nazvan AMG GT Concept – snažni Grand Tourer sa četvoro vrata, koji obeležava 50 godina AMG „dizivije“ i predstavlja svojevrsnu fuziju aktuelnog supersportskog modela GT i luksuzne kupe-limuzine, kakav je, recimo CLS.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Automobil je baziran na potpuno novoj aluminijumskoj platformi, specijalnoj razvijenog upravo za ovaj koncept, ali će serijska verzija ovog automobila biti na modifikovanoj MRA platformi, koju će koristiti i naredna S-klasa, kao i novi CLS.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Ono što je prava „poslastica“ jeste hibridna pogonska jedinica koju čine 4,0-litarski V8 biturbo, kao i elektromotor, koji zajedno oslobađaju preko 600 kW snage (oko 820 „konja“), što je daleko najsnažniji model iz Mercedes-AMG „egele“, za preko 230 KS snažniji i od supersportskog GT R!

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Ubrzanje do 100 km/h traje, prema tvrdnjama inženjera iz AMG-a, ispod tri sekunde, dok maksimalna brzina uveliko premašuje 300 kilometara na čas!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: amg, gt concept, mercedes, noviteti, saloni, twin turbo, v8
  Popularni komentari
  • S
   SRLE

   Sta je ovo KUKU-LELE…ZVER.