4

ČETVRTI MUSKETAR: Predstavljen Range Rover Velar

Kompanija Land Rover je sinoć i zvanično predstavila četvrti model u Range Rover gami, koji nosi naziv Velar

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

Sinoć je u Londonu, na VIP događaju, i zvanično predstavljen četvrti model u luksuznoj Range Rover gami vozila, koji nosi naziv Velar. Kao što smo i najavili pre nekoliko dana, ovaj model je pozicioniran između aktuelnog Evoque i Range Rover Sport, a kao takav, najveći takmac BMW-u X4 i Porsche Macanu.

pročitaj još

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Mehanički, automobil je zapravo najbliži rođak aktuelnom Jaguaru F-PACE, budući da deli istu aluminijumsku platformu i međuosovinsko rastojanje od 2874 milimetra, a biće proizvođen u istim pogonima u Solihullu, odakle stiže i pomenuti F-PACE.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  No, za razliku od Jaguara, Velar će se isporučivati isključivo sa pogonom na svim točkovima, praćen svim modernim Land Roverovim sistemima, kao što je Terrain Response 2. Drugim rečima, neće biti tzv. “budžet” verzije sa pogonom na samo jednoj osovini, kao u slučaju “rođaka” iz Jaguara.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Kada je reč o pogonskim jedinicama, osnovni agregat u ponudi biće 2,0-litarski Ingenium D 180 turbo dizel, koji oslobađa 180 KS i 430 Nm. Nešto snažniji jeste Ingenium D 240, sa 240 “konja” i 500 Nm, dok je “perjanica” dizel ponude D 300 motor – 3,0-litarski V6 od 300 konjskih snaga i čak 700 Nm obrtnog momenta.

  Foto: Land Rover

  Foto: Land Rover

  Benzinsku ponudu čine 2,0-litarski Ingenium P 250 turbo od 250 KS i 365 Nm, prati ga P 300 za koji Land Rover još uvek nije objavio detaljne podatke, dok je vrh ponude 3,0-litarski benzinski V6 motor sa mehaničkim kompresorom (jedini ne-turbo u ponudi!), sa 380 “konja” i 450 Nm obrtnog momenta.

  Cena Range Rover Velar startuje od 56.400 evra, a u prodajnim salonima širom Evrope, ovaj model se očekuje krajem leta ove godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: f-pace, ingenium, jaguar, land rover, noviteti, range rover, velar
  Popularni komentari
  • Č
   Čabar

   Ko bonbona je ❤

  • К
   Коле

   Prelep je

  • M
   Milos

   Prelepa unutrasnjost!