1

NEŠTO IZMEĐU: Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi je predstavio novi crossover/SUV model, po imenu Eclipse Cross, koji će biti pozicioniran između aktuelnog ASX i Outlandera

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Novi model iz SUV segmenta, kojeg je Mitsubishi tokom februara najavio za Salon automobila u Ženevi, predstavljen je juče, a nosi naziv Eclipse Cross. Bolji poznavaoci ovog japanskog brenda, naravno, pamte model Eclipse kao sportski kupe, koji je „ugašen“ 2011. godine, ali nažalost, dodirnih tačaka imaju samo u nazivu.

pročitaj još

  Foto: Mitsubishi

  Foto: Mitsubishi

  Eclipse Cross spada u kategoriju krosovera/SUV, poseduje pogon na sva četiri točka, a kao dizajnerska inspiracija služio je koncept XR-PHEV, koji je, mora se priznati, ipak bio atraktivnije i smelije rešenje u odnosu na ovu serijsku verziju.

  Foto: Mitsubishi

  Foto: Mitsubishi

  Svojom veličinom, Eclipse Cross će se pozicionirati između dva aktuelna Mitsubishijeva krosover/SUV modela – ASX i Outlandera, te bi mu glavni rivali u tržišnoj „utakmici“ trebali biti Nissan Qashqai, Suzuki Vitara, Honda HR-V, itd.

  Foto: Mitsubishi

  Foto: Mitsubishi

  Što se tiče pogonskih jedinica, u ponudi je novi, 1,5-litarski turbo benzinac sa novom CVT transmisijom, koja ima mogućnost „simulacije“ osam stepeni prenosa u tzv. manuelnom režimu rada (Sport Mode), dok „čast“ dizela brani 2,2-litarski agregat, „uparen“ sa novim, 8-stepenim automatskim menjačem.

  Foto: Mitsubishi

  Foto: Mitsubishi

  Detaljnije informacije o automobilu, kao i o cenama na evropskom tržištu, biće poznate tokom Salona automobila u Ženevi.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: eclipse cross, krosover, mitsubishi, noviteti, suv, turbo
  Popularni komentari
  • s
   ss

   kakve automobile su poceli da izbacuju japanci ,francuzi, koreanci… mislim da ovi sto se loze na nemce nece imati vise sta da prigovore…