2

VIŠE MESTA ZA NOVE AVANTURE: U Srbiji predstavljen novi MINI Countryman

MINI Srbija premijerno je predstavio novi model Countryman na promociji u MINI salonu, u Beogradu

Foto: MINI Srbija

Foto: MINI Srbija

U čitavoj istoriji MINI brenda dugoj 57 godina, novi Countryman sa svojim snažnim proporcijama predstavlja najveći model do sada. Čak 20 cm je duži i približno 3 cm širi od prethodnika, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 7,5 cm što je dovelo do povećanja prostora za pet sedišta standardne veličine kao i povećanja prtljažnog prostora na 450/1390 l zapremine.

pročitaj još

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Jedinstveni dodatak je Picnic Bench, tzv. “piknik klupa“ koja se sklapa unutar prtljažnika i ima mesta za dvoje. Kao dodatna mogućnost, nudi se komforni pristup vozilu, koji omogućava otvaranje i zatvaranje prtljažnika bez korišćenja ključa. Novi Countryman prvi je MINI model koji opciono nudi centralnu instrument tablu sa ekranom osetljivim na dodir, elektropodesiva sedišta vozača i suvozača, kao i MINI Country Timer funkciju za zabavnu vožnju po zahtevnom terenu.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Modeli Cooper SD i Cooper SD ALL4 dolaze sa 2.0 agregatom od 190 KS i imaju osmostepeni automatski menjač kao standard, a svi modeli opciono mogu imati pogon na svim točkovima ALL4. U početku, Countryman će biti dostupan u četiri varijante – dva benzinska (1.5 sa 136 KS i 2.0 sa 192 KS) i dva dizel agregata (2.0 150 KS i 2.0 190 KS) poslednje generacije,  svaki sa MINI TwinPower Turbo tehnologijom i kombinovanom potrošnjom goriva od 4,4 – 7,0 l/100km, uz kombinovanu emisiju CO2 gasova od 49 – 159 g/km.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Model MINI Cooper S E Countryman All4 prvi je model u gami MINI brenda koji će od marta ove godine biti dostupan sa hibridnim pogonom, kao predstavnik nove generacije motora i transmisije. Kombinuje benzinski motor od 136 KS i elektromotor. Kombinovana snaga sistema je čak 224 KS i sa ovom pogonskom grupom Countryman od 0-100 stiže za 6.8 sekundi. Novi MINI Cooper S E  može preći do 40 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Osnovna cena novog MINI Countryman Cooper modela, koji polako osvaja segment kompaktnih premijum automobila, kreće od 25.990 evra, dok je za promotivni period do kraja marta obezbeđena cena od 24.990 evra.

  Foto: MINI Srbija

  Foto: MINI Srbija

  Novi MINI Countryman nalazi se u MINI salonu u Radničkoj 8 i dostupan je za test vožnju koju je moguće zakazati putem broja telefona 011/353 9930. Više informacija o novom modelu potražite na sajtu www.mini.rs.

  Izvor: PR MINI Srbija/Delta Motors

  chats-viber-ts

  Tagovi: countryman, delta motors, domaće, mini, srbija
  Popularni komentari
  • t
   toplistanadrealista

   Nadamo se da premijeru nece imati, negdje na pjesackom prelazu….

  • m
   milos

   ruzniji auto nepostoji.sta je ovde lepo nemam pojma a verovatno ni vecina nezna ali nema veze bitno je to….