2

VREMENA SE MENJAJU: „Terminator“ u G-klasi „na struju“! (VIDEO)

U mondenskom ski centru Kitzbuhel, u Austriji, kompanija Kreisel Electric je premijerno predstavila potpuno električnu Mercedes-Benz G-klasu, a glavni promoter je, niko drugi do Arnold Schwarzenegger!

Foto: Kreisel Electric

Foto: Kreisel Electric

Uprkos svom „mačo“ imidžu, popularni holivudski glumac i bivši guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger, inače poreklom Austrijanac, pobornik je globalnog smanjenja zagađenja, naročito kada su u pitanju automobili, tako da ne čudi što je jedan od deoničara u kompaniji Kreisel Electric, koja se specijalizovala za električna vozila i prepravku postojećih modela u one „na struju“.

pročitaj još

  Najnoviji projekat iz njihove „kuhinje“ je Mercedes-Benz G-klasa 350d, koja je ovih dana, u električnoj verziji, predstavljena u mondenskom ski centru u Kitzbuhelu (Kicbil), u Austriji. Kao jedan od deoničara, a inače i vlasnika G-klase, logično da je izbor pao na pomenutog „Švarcija“!

  Foto: Kreisel Electric

  Foto: Kreisel Electric

  Automobil poseduje baterije kapaciteta 80 kWh, koje mu omogućuju autonomiju od oko 300 kilometara, kao i ubrzanje do 100 km/h za oko 5,7 sekundi, što je gotovo tri sekunde brže od „običnog“ G 350d. Ono što će obradovati potencijalne kupce jeste i činjenica da je za punjenje baterije do 80% kapaciteta, dovoljno svega 25 minuta.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: električno vozilo, fun news, g-klasa, kreisel electric, mercedes-benz, noviteti
  Popularni komentari
  • D
   Dekiamg

   Vratite nam w12 motore na cista fosilna goriva :)))