0

SIGURNI I NA DVA TOČKA: Novi Dunlop SportSmart2 Max pneumatik

Foto: Dunlop

Foto: Dunlop

Dunlop je objavio dolazak najnovijeg supersportskog pneumatika SportSmart2 Max za motocikle kojeg odlikuju vrhunske performanse pri vožnji na putu, a odlično se ponaša i na trkačkoj stazi. U njegovom razvoju Dunlop je koristio znanje dobijeno pobedama na svetskim prvenstvima Endurance i iskustvo stečeno u razvoju revolucionarnog pneumatika RoadSmart III.

Evropska razvojna ekipa Dunlopa je pri razvoju pneumatika SportSmart2 Max postavila sebi izvanredno visoke ciljeve – da održi vrhunsko prianjanje njegovog prethodnika SportSmart2, a istovremeno da podigne nivo upravljivosti i smanji habanje. Da bi sve to postigao, Dunlop se u razvoju skoncentrisao na četiri područja.

Znanjem dobijenim na RoadSmart III, Dunlop je za prednji pneumatik razvio potpuno novu konstrukciju kojom je postigao trajne visoke performanse i kraće vreme zagrevanja. Navedenom konstrukcijom smanjuju se deformacije pneumatika u vožnji velikom brzinom izazvane centrifugalnim silama, naročito kada je točak pod nagibom. Nova konstrukcija nudi motociklistima visok nivo poverenja kako u vožnji po putu tako i pri povremenom korišćenju na trkačkoj stazi.

Foto: Dunlop

Foto: Dunlop

Dunlop je kod pneumatika SportSmart2 Max želeo još više da poboljša upravljivost njegovog prethodnika, zato ga je opremio novim oblikom profila. On omogućava lakšu upravljivost i bolji odziv pri ulasku u krivine, a pri kočenju u krivini smanjuje tendenciju dizanja prednjeg dela motocikla. Najnoviji supersportski pneumatik može da se pohvali i usavršenim bočnim zidom sa stepenastim rubom koji omogućava veću pouzdanost pri vožnji čak i pod najvećim nagibom.

Da bi poboljšao performanse na mokroj i istovremeno očuvao odlično prianjanje na suvoj podlozi, Dunlop je razvio specijalnu smešu koja po mokrom i hladnom vremenu obezbeđuje veću površinu naleganja, a time i maksimalno prianjanje. U okviru Dunlopovog internog testiranja, novi SportSmart2 Max u poređenju sa svojim prethodnikom ima za 4% bolje prianjanje na mokroj podlozi.

Foto: Dunlop

Foto: Dunlop

Motocikli opremljeni pneumaticima Dunlop su od 1994. godine pobedili na 16 svetskih prvenstava, pri čemu je važnu ulogu na prvom mestu odigrala tehnologija Multi-Tread kojom su bili opremljeni zadnji pneumatici. Tako SportSmart2 Max može da se pohvali izdržljivom smešom u centralnom području i smešom za čvrsto prianjanje na ramenom području, što mu obezbeđuje ravnomerno habanje i trajnije performanse na putu.

SportSmart2 Max, koji će biti u prodaji od februara, predstavlja novi temelj Dunlopovog obimnog portfolija supersportskih pneumatika. Osim toga, Dunlop će u januaru svojoj ponudi dodati i novi pneumatik GP Racer D212 za trkačke staze, i time već najavljuje najnoviju i inovativnu ponudu u segmentu super-sportskih pneumatika.

Izvor: PR Goodyear Dunlop Sava Tires

chats-viber-ts

Tagovi: dunlop, guma, max, moto, motocikl, pneumatik, sportsmart2, tehnika