1

SAZNAJTE KAKVE SU VAŠE “GUME”: Inovativna Nokian SnapSkan tehnologija! (VIDEO)

Foto: Nokian

Foto: Nokian

Nokian Tyres najavljuje prvu svetsku inovativnu SnapSkan uslugu koja zna u kakvom su stanju gume bolje nego sam vozač. SnapSkan je potpuno nov način brzog i efikasnog merenja dubine gaznog sloja gume i bezbednosti guma zahvaljujući 3D tehnologiji skeniranja. Automatizovan skener skenira gume u trenutku kada automobil stane na njega, dok kamera identifikuje vozilo na osnovu registarskih oznaka.

Foto: Nokian

Foto: Nokian

Kada se skeniranje završi, vozač može da izabere da li da dobija lični izveštaj guma putem SMS poruke ili mejla potpuno besplatno, bez obzira na proizvođača guma koje su stavljene na automobil. Nije potrebno instalirati nikakvu dodatnu opremu na samom vozilu.

Foto: Nokian

Foto: Nokian

SnapSkan usluga će se pojavljivati na svakodnevnim rutama koje vozači prelaze, na lokacijama kao što su parkirališta. Usluga će biti pružena u saradnji sa kompanijom Vianor, lancem za servisiranje guma i automobila, odakle će korisnik lako moći da podnese zahtev za cenu za nove bezbedne gume. Tehničko rešenje je razvijeno u saradnji sa finskim tehnološkim partnerima Futurice i Affecto. Funkcionisanje celokupne usluge je omogućila specijalna 3D tehnologija skeniranja patentirana od strane britanske kompanije Sigmavision.

Foto: Nokian

Foto: Nokian

Studije pokazuju da se oko 25% nesreća vezanih za gume dese jer je dubina gaznog sloja gume ispod minimalnog nivoa. Dubina gaznog sloja gume će značajno uticati na bezbednost vožnje, kao i razdaljina prilikom kočenja i otporne karakteristike akvaplaninga. Vožnja sa gumama koje su u dobrom stanju daje vozaču i ostalim učesnicima u saobraćaju više vremena da reaguju i više prostora za upravljanje. Nova SnapSkan tehnologija omogućava brzo i lako praćenje bezbednosti gume, pošto se informacije elektronskim putem šalju vlasniku vozila. Ovo omogućava da vlasnik zna kada treba da reaguje na stanje guma.

Foto: Nokian

Foto: Nokian

Prvo mesto na kojem će se probati SnapSkan skeniranje biće na prilaznom putu do Q-Parkovog podzemnog parkirališta pod nazivom Iso Erottaja u Helsinkiju, u Finskoj. U skorijoj budućnosti će se uvesti nova mesta za skeniranje na nekom drugom mestu u Finskoj, a kasnije će moći da se nađu u svim Vianor outletima u Finskoj. Ova usluga će narednih godina takođe biti uvedena i u nekoliko drugih zemalja.

Izvor: PR Nokian Tyres

chats-viber-ts

Tagovi: bezbednost, gume, nokian, pneumatici, saobraćaj, skeniranje, snapskan, tehnika, vožnja
Popularni komentari
  • L
    Lancia

    Opet mi iz Srbije smo nagrabusili sto vozimo sa slikovima po snegu.