1

OD 2018. GODINE I U SLOVAČKOJ: Land Rover Discovery uskoro stiže i iz slovačke fabrike Nitra

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

Nova Land Rover Discovery linija će se zbog velike popularnosti, ubuduće proizvoditi u dve evropske fabrike, u Velikoj Britaniji (Solihal) i Slovačkoj (Nitra), saopštila je kompanija British Motors Srbija. Ovaj strateški potez nastao je kao rezultat povećane tražnje i broja porudžbina za modele vozila iz najnovije Land Rover linije.

Nova fabrika u Slovačkoj, koja će biti otvorena 2018. godine, pružiće podršku postojećoj proizvodnji u Solihalu, koja radi punim kapacitetom u tri smene, sa 24-časovnom proizvodnjom kako bi se zadovoljila globalna potražnja za linijama Range Rover, Range Rover Sport i nedavno lansiranom Jaguar F-Pace. Ovi modeli omogućili su kompaniji Jaguar Land Rover da u oktobru zabeleži impresivan rezultat povećanja prodaje za čak 23% u odnosu na isti period prošle godine. Uprkos novom strateškom pravcu razvoja koji uključuje proizvodnju u više fabrika i država, Velika Britanija će ipak ostati kamen temeljac poslovanja kompanije Jaguar Land Rover.

Foto: Land Rover

Foto: Land Rover

U prethodnih pet godina, kompanija Jaguar Land Rover angažovala je više od 20.000 radnika, pa tako sada ima skoro 40.000 zaposlenih. U kreiranje i razvoj novih proizvoda uloženo je čak više od 12 milijardi funti.

S obzirom da je usmerena na inovacije i konstantno radi na unapređenju postojećih tehnologija, kompanija Jaguar Land Rover nedavno je lansirala Jaguar I-Pace – električno vozilo. Ovaj model proizvodiće se u saradnji sa automobilskim gigantom Magna Steyr, u njihovoj fabrici u Austriji.

Izvor: PR British Motors Srbija

chats-viber-ts

Tagovi: british motors, discovery, f-pace, i-pace, jaguar, land rover, nitra, slovačka, svet
Popularni komentari
  • N
    Nepoznati lik

    Jaguar j bolji od Land Rrovera