1

OSVEŽENI LAV: Restilizovani Peugeot 301

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Peugeot je ovih dana „osvežio“ model 301, automobil koji je zamišljen kao low-cost opcija i direktan konkurent rumunskim Dačijama. No, da francuska kompanija ipak nema nameru da 301-icu tretira kao „sirotinjski“ automobil, jasno potvrđuje i restilizacija, kojom je „lav“ ne samo „ušminkan“, već je obogaćen i enterijer.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Pored novog „grila“, koji je sada nešto veći i na kojem se nalazi logo Peugeota (umesto dosadašnjeg mesta na haubi), restilizovane su i prednje svetlosne grupe, a tu su i LED osvetljenja na prednjem braniku.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

No, ono što će se budućim vlasnicima ovog modela najviše svideti jeste bogatije opremljen enterijer, u kom se sada nalazi multimedijalni touchscreen displej, dijagonale 7 inča, koji je moguće “upariti” sa “pametnim” telefonima, zahvaljujući Apple CarPlay, odnosno Androit Auto aplikacijama. Uz to, prisutan je i navigacioni sistem, kao i kamera za vožnju unazad.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Osnovni model pokreće 1,2-litarski trocilindraš od 82 konjske snage, a snažnija opcija je 1,6-litarski benzinac od 115 “konja”. Kada je reč o dizelima, tu je dobro poznata 1.6 HDi jedinica od 92, odnosno 100 KS.

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: displej, hdi, multimedija, noviteti, peugeot 301, restilizacija
Popularni komentari
  • J
    JBG

    Skroz pristjno izgleda. Ni govora o “sirotnjskom” autu.