3

U ZAVRŠNOJ FAZI RAZVOJA: Potpuno nova Opel Insignia

Foto: Opel

Foto: Opel

Nova Opel Insignia Grand Sport je trenutno u završnoj fazi razvoja. Uprkos tome što nova generacija Opelove perjanice krije svoju eleganciju od radoznalih očiju uz pomoć temeljne “kamuflaže”,  veličanstvenost limuzine sa petoro vrata se jasno izdvaja. Opel Insignia Grand Sport je bazirana na potpuno novoj arhitekturi, sa znatno dužim međuosovinskim rastojanjem i kraćim prednjim i zadnjim prepustima.

Foto: Opel

Foto: Opel

U poređenju sa aktuelnom Insignijom, duža je za 5,5 centimetara, šira za centimetar i tri centimetra niža. Ove izmenjene proporcije novoj generaciji Opelove perjanice daju upečatljiviju i više atletsku pojavu nego ikada ranije. Međutim, Insignia Grand Sport ne izgleda samo atletski, već to i demonstrira. Efikasnost prostora i ušteda na masi su bile prioritet inženjera – upotrebom lakih materijala, uspeli su da skinu do 175 kilograma kod nove generacije. Optimizovan paket omogućava prostraniji enterijer i naravno, širok raspon vrhunskih tehnologija.

Foto: Opel

Foto: Opel

Sa novom Insignijom Grand Sport, kompanija započinje novo poglavlje. Prethodnik je 2008. utemeljio novu Opelovu eru u smislu razvoja i dizajna i bio je veliki hit na automobilskom tržištu – do danas, preko 900.000 Insignija je prodato, uz osvajanje naslova za „Automobil godine 2009.“ Na IAA 2013, Opel je pružio uvid u budućnost svog modela sa vizionarskom Monza Concept studijom. Sa Insignijom Grand Sport, Opel sada lansira još jedan potencijalno uspešan model koji bez prekida ostvaruje zadate standarde.

Foto: Opel

Foto: Opel

Insignia Grand Sport nastavlja pristup koji je Opel započeo u C segmentu sa novom generacijom Astre, a sada to podiže na viši nivo. Novajlija je veći od aktuelne Insignije, kako spolja tako i iznutra, što ga stavlja u višu ligu u smislu veličine, prostranosti i komfora. Čak i uz činjenicu da inovativne tehnologije podvlače ambiciozne standarde nove Opelove perjanice, kompanija ostaje dosledna svojoj filozofiji: napredna dostignuća moraju ostati priuštiva i pristupačna za široku publiku. Insignia Grand Sport na taj način predstavlja „šik“ alternativu značajno skupljim automobilima.

Foto: Opel

Foto: Opel

Zvanična svetska premijera Opel Insignije Grand Sport je zakazana za mart 2017. godine na Salonu automobila u Ženevi.

Izvor: PR Opel Srbija

chats-viber-ts

Tagovi: insignia, limuzina, opel, razvoj, ženeva
Popularni komentari
  • A
    Aca

    Biće to odličan auto kao i prethodna generacija Insignije!

  • M
    Mujadin

    Bmw trojka vec laksa 300kg od insignije. Kaskaju svi za bmw-om.