0

PSI NA PUTOVANJU: Opel nudi prostor za čitav čopor

Foto: Opel

Foto: Opel

Kažu da psi podsećaju na svoje vlasnike. Pored toga, putovanje u Opelu čini svakoga posebno srećnim. Kada se zlatni retriver Čester pridružio svojoj porodici pri putovanju na more, Opel je u ponudu stavio korisnu dodatnu opremu poput bezbednosnih zaštitnih komponenti, obrtnih patosnica prtljažnika, kadica ili FlexOrganizer® sistema za smeštanje prtljaga. Za vlasnike zaista velikih pasa, poput bernardinaca ili irskih vučjih hrtova, Opel ima XXL ponudu, kao što su Combo ili Vivaro.

Foto: Opel

Foto: Opel

Vozači su odgovorni za to da osiguraju da bezbednost vozila nije ugrožena od strane prtljažnika ili putnika, uključujući i četvoronošce. Pri dugim putovanjima, za sve je najbolje i poželjno da četvoronožni prijatelj putuje u prtljažniku, odvojeno od ostalih putnika zaštitnom pregradom. Na kraju krajeva, u slučaju incidenta, ljubimac se neće pretvoriti u projektil. Pri brzini od 50 kilometara na čas, sile prenesene na objekat mogu utridesetostručiti njegovu sopstvenu težinu, što znači da treba preduprediti neželjeno „katapultiranje” ljubimca prema napred.

Foto: Opel

Foto: Opel

Opel nudi čitav niz aksesoara za vlasnike pasa. U Zafiri, prtljag i pas su tamo gde treba da budu, uz pomoć, po meri skrojene bezbednosne pregrade i sistema odlaganja prtljaga, kao što su FlexOrganizer® mreže i FlexRail® šipke. Za zaštitu automobila od pasa koji pojačano luče pljuvačku, vlasnici Zafire sa posebno “dlakavim lajavcima”, poput retrivera, kolija iil brijeških ovčara, zaista će ceniti kadice sa Zafirinim logoom.

Foto: Opel

Foto: Opel

Osnovni uslovi za pse pri putovanjima uključuje prozračan prostor bez strujanja vazduha, da bi životinje mogle udobno da se smeste. Najgora stvar za pse je vrućina… Vlasnici to moraju uvek imati na umu kada prave pauzu, posebno kada je reč o automobilima sa velikim prozorima, koji mogu da se veoma brzo zagreju kada je klima uređaj isključen. Najbolje rešenje je da kada porodica napravi pauzu da “protegli noge”, uradi to zajedno sa svojim ljubimcem. Ukoliko ne možete povesti psa u razgledanje tokom putovanja, parkirajte automobil u podzemnoj garaži gde je “debeo” hlad. Na takvim mestima je obično sveže, tiho i bez suvišne svetlosti, tako da četvoronožni putnik može malo i da odrema.

„To je pseći život“, ide poznata izreka. Međutim, on ne mora da bude težak, posebno ne sa Opelom.

Izvor: PR Opel Srbija

chats-viber-ts

Tagovi: ljubimac, opel, pas, prevoz, prtljažnik, transport