0

MAKSIMALNA ENERGIJA: Akumulatori Exide Premium Carbon Boost

Foto: Exide

Foto: Exide

Exide Technologies posluje u više od 80 zemalja, ima više od 120 godina iskustva i predstavlja jednu od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju i reciklažu olovno-kiselinskih akumulatora. Vodeći proizvođači automobila, kamiona i viljuškara svoje poverenje daju kompaniji Exide Technologies kao dobavljaču originalne opreme, a Exide opslužuje i automobilsko tržište postprodaje putem više uspešnih i poznatih brendova.

Mnoge ideje koje se nalaze u novoj gami proizvoda prvi put su zaživele u kompaniji Exide za proizvodnju originalne opreme, u kojoj se izrađuju akumulatori za vodeće proizvođače automobila. Nova, revolucionarna gama proizvoda osmišljena je tako da pruža podršku najnovijim tehnologijama, uključujući i opciju Start-Stop, kao i povraćaj energije.

Foto: Exide

Foto: Exide

Novi akumulator Exide Premium Carbon Boost puni se do 1,5 puta brže zahvaljujući primeni ugljenih aditiva kompanije Exide na negativnim pločama. Ova tehnika je otkrivena tokom razvoja AGM i EFB game proizvoda, što je za rezultat imalo veću efikasnost punjenja i značajno smanjenje vremena punjenja. Akumulator Premium Carbon Boost je konstruisan da izdrži ekstremne temperature, električnu opremu velike potrošnje i intenzivnu gradsku vožnju.

Prednosti Exide Carbon Boost tehnologije

– 30% dodatne snage pokretanja
– Puni se do 1,5 puta brže
– Idealno za izuzetno opremljena vozila sa snažnim motorima i zahtevnim električnim potrebama
– Idealno za ekstremne vremenske uslove i gradsku vožnju
– Ugrađena originalna oprema
– Ispunjava zahteve OE
– Velika pokrivenost voznog parka od oko 90%

Foto: Exide

Foto: Exide

Tokom pražnjenja, neprovodne čestice sulfata progresivno pokrivaju negativne ploče, izolujući ih od elektrolita. To znači da je mnogo energije namenjeno punjenju akumulatora potrebno za otapanje sulfata, što punjenje čini manje efikasnim. Velika površina koju ugljeni aditivi zauzimaju u akumulatoru Premium Carbon Boost kompanije Exide obezbeđuju vrhunsku provodljivost i mnogo brže tope čestice sulfata.

Premium Carbon Boost ima veću efikasnost punjenja i puni se do 1,5 puta brže od standardnih akumulatora. Imajući u vidu da je kvar akumulatora i dalje prvenstveni uzrok kvara automobila (prema podacima ADAC statistike o kvarovima iz 2013. godine), brzo punjenje značajno smanjuje rizik od kvara tako što pomaže akumulatoru da duže zadrži zdravo stanje punjenja.

Izvor: PR Andreja d.o.o.

chats-viber-ts

Tagovi: akumulator, baterija, carbon boost, energija, exide