0

DVOSTRUKA PREMIJERA: MINI Clubman JCW & MINI Seven

Foto: MINI

Foto: MINI

MINI-jev štand će na predstojećem Salonu automobila u Parizu biti jedan od interesantnijih. Zvezda će svakako biti novi MINI Clubman u John Cooper Works verziji, automobil koji u MINI porodicu donosi i prostranost, i performanse.

Foto: MINI

Foto: MINI

Kada je debitovala druga generacija modela Clubman, bio je to prvi model britanskog proizvođača koji je mogao da izađe u susret čak i porodičnim vozačima. Promocija John Cooper Works verzije sada dodaje i vrhunske performanse.

Foto: MINI

Foto: MINI

Za pogon je namenjen dvolitarski turbo motor od 231 KS, koji snagu do podloge prenosi preko ALL4 pogona na sva četiri točka. Motor je standardno “uparen” sa šestostepenim manuelnim menjačem, a opciono je dostupna i osmostepena automatika. Prosečna potrošnja modela sa manuelnim menjačima je 7,4 litara benzina, dok automatika, interesantno, bolje iskorišćava potencijal motora, jer je prosečna potrošnja 6,8 litara.

Foto: MINI

Foto: MINI

Podrazumeva se da je John Cooper Works verzija modela Clubman dobila i estetske modifikacije, kako na karoseriji, tako i u kabini, kao i tradicionalno sportski setovano oslanjanje.

Foto: MINI

Foto: MINI

Pored modela Clubman JCW, predstavljen je i MINI Seven, koji se nudi u formi klasičnog modela MINI u verzijama sa troja i petora vrata. Novitet nosi prepoznatljivi britanski šarm, a okrenut je ka premijum segmentu tržišta.

Foto: MINI

Foto: MINI

Ime je dobio po Ostinu Seven, pod kojim imenom je 1959. godine počela proizvodnja klasičnog Minija. Za pogon ovih modela zadužena je poznata paleta agregata od 116 do 192 konjske snage.

Foto: MINI

Foto: MINI

Danilo Jojić/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: Clubman, jcw, john cooper works, mini, seven