0

U SRBIJI ODRŽAN JAGUAR KARAVAN: Jaguar Art of Performance Tour

Foto: British Motors

Foto: British Motors

Jedinstveni spoj atraktivnog izgleda, snage i performansi odlike su modela premijum automobilskog brenda Jaguar, koji su 16, 17. i 18. septembra predstavljeni na stazi kod Subotišta, u organizaciji kompanije British Motors, ekskluzivnog zastupnika za Jaguar i Land Rover vozila. Posetiocima su bili premijerno prikazani modeli Jaguar XE, Jaguar XF, Jaguar F-Pace i Jaguar F-Type.

Foto: British Motors

Foto: British Motors

Specijalno iznenađenje za sve učesnike je bila tzv. „taksi vožnja“ sa modelom Jaguar F-TYPE Coupe S 3.0 sa benzinskim motorom od 380 KS, kada su mogli da uživaju u vožnji profesionalnog vozača uz maksimalno opterećenje vozila.

Foto: British Motors

Foto: British Motors

Kompanija British Motors je tokom proteklog vikenda predstavila deo ponude modela Jaguar i Land Rovera koji će od sada biti dostupni i tržištu Srbije u okviru najmodernijeg prodajno-servisnog centra u Istočnoj Evropi. Pored svih aktuelnih modela Jaguara (XE, XF, XJ, F-Pace i F-Type), u British Motors Jaguar Land Rover centru, biće izloženi i modeli Land Rover (Discovery Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Sport, Range Rover).

Foto: British Motors

Foto: British Motors

Učesnici karavana imali su prilike da testiraju Jaguar vozila kroz brze slalom vožnje, nagle promene trake, najbrže moguće zaustavljanje i vožnju brzih krugova po stazi. Čuveni Jaguar F-Pace mogli su da testiraju u dve situacijevožnju po specijalno pripremljenom terenu, gde su se upoznali sa off-road karakteristikama Jaguarovog SUV vozila, a druga je bila vožnja brzih krugova po stazi kako bi testirali dinamičke karatketristike ovog modela.

Foto: British Motors

Foto: British Motors

Novi Jaguar F-Pace je SUV sa performansama koji ima DNK sportskog automobila. Od ispupčenja na poklopcu motora do naglašenih zadnjih bokova, njegov “mišićav” izgled čini ga prepoznatljivim na putu. F-Pace je vodeći u klasi, sa zapremninom prtljažnika od 650 litara i prilagodljivim preklopnim zadnjim sedištima u odnosu 40:20:40. Istovremeno, nudi vrhunsku tehnologiju, kao što su ekran na vetrobranskom staklu (Head-up Display) i ključ aktivnosti (Activity Key), kao i napredne sisteme za pomoć vozaču kako bi svako putovanje bilo lakše i opuštenije.

Foto: British Motors

Foto: British Motors

Tu spada napredni InControl multimedijski sistem koji omogućava stalnu vezu sa spoljnim svetom. F-Pace raspolaže paletom rafiniranih, efikasnih dizel i benzinskih motora, uključujući paletu Ingenium turbodizel motora koja predstavlja novu vrstu rafiniranih i efikasnih motora, dizajniranih za postizanje performansi bez napora. Sa naprednom tehnologijom i kompletnom konstrukcijom od aluminijuma, Ingenium omogućava impresivnu potrošnju goriva i CO2 emisije.

Foto: British Motors

Foto: British Motors

F-Pace motori su opremljeni Stop/Start tehnologijom i pametnim regenerativnim punjenjem – skupljajući kinetičku energiju prilikom kočenja za punjenje akumulatora – za maksimalnu ekonomičnost, naročito prilikom vožnje u gradu. Snažan 3,0-litarski V6 turbodizel motor oslobađa 300 KS i impresivnih 700 Nm obrtnog momenta.

Foto: British Motors

Foto: British Motors

Istovremeno, benzinski motori nude snagu i poletnost sa poboljšanom efikasnošću. Korišten i u F-Type, 3,0-litarski V6 benzinski motor sa kompresorom dostupan je u verzijama sa 340 KS i 380 KS. U verziji sa 380 “konja”, automobil ubrzava 0-100 km/h za 5,5 sekundi.

Više o Jaguar F-Pace možete naći na http://www.srbija.jaguar.com/fpace-overview dok detaljnije o ostalim predstavljenim modelima Jaguar XE i Jaguar XF, možete naći na http://www.srbija.jaguar.com/xf-overview i http://www.srbija.jaguar.com/xe-overview

Izvor: PR British Motors

chats-viber-ts

Tagovi: beograd, british motors, f-pace, f-type, jaguar, land rover, range rover, xe, xf