1

SPORTSKA ELEGANCIJA: Novi Opel Vivaro Sport

Foto: Opel

Foto: Opel

Opelova komercijalna vozila su na putu uspeha. Prošle godine, Vivaro, Movano i Combo su zabeležili najviše prodajne brojke širom Evrope, kao i najveći tržišni udeo u segmentu lakih komercijalnih vozila, još od 2008. U prvih šest meseci 2016. uspeh je bio još veći – prodaja ova tri modela u prvom polugodištu je porasla za 8,4 odsto, na 58.226 jedinica.

Foto: Opel

Foto: Opel

No, Opel se tu ne zaustavlja, već je tržištu predstavlja novi Opel Vivaro Sport, koji kombinuje dinamičan dizajn sa uobičajenom praktičnošću jednog lakog komercijalnog vozila, uz brojne suptilne detalje. Ova nova varijanta, koja će biti dostupna u formi kombija, vana i tzv. Double Cab, uz dve dužine karoserije, debitovaće zajedno sa brojnim drugim Opelovim modelima na „IAA Komercijalna vozila“ u Hanoveru, od 22. do 29. septembra.

Foto: Opel

Foto: Opel

Novi Vivaro Sport pruža dizajn i detalje opreme koji se obično ne očekuju u vozilu ove klase kao standardne. Srebrne ili crne dekorativne trake su u skladu sa odabranim finišem. One ukrašavaju bok vozila uz haubu motora i krov, darujući ovom Vivaru dinamičnu pojavu. Alu felne od 17 cola opciono su takođe dostupne u crnoj boji, što dodatno naglašava sportski aspekt. Prednje farove krase LED dnevna svetla koja štede energiju, a svetla za maglu se podrazumevaju.

Foto: Opel

Foto: Opel

Bočni prozori su tonirani, kao i onaj pozadi, te ne samo da štite putnike od sunca, već i od radoznalih očiju u Combi varijanti. Pored toga, standardni klima uređaj osigurava prijatnu temperaturu unutar kabine. Opcioni kožni umeci i patosnice od velura sa kontrastnim belim šavovima dodatno oplemenjuju ambijent. Putnici u Vivaro Sportu mogu da uživaju u sjajnoj zabavi uz moderni Navi 50 IntelliLink info-zabavni sistem.

Foto: Opel

Foto: Opel

Bluetooth audio streaming je takođe moguć, kao i automatsko prepoznavanje muzike sa audio uređaja sa USB priključkom ili glasovnom kontrolom putem Siri aplikacije, za kompatibilne Apple uređaje. Kupci će uskoro moći da kao opciju biraju i novi Navi 80 IntelliLink sistem, koji će premijeru imati upravo na „IAA u Hanoveru“. Iz minuta u minut, dostupne su informacije u vezi sa saobraćajem u realnom, a sistem može da sugeriše i alternativne dostupne rute, zahvaljujući besplatnoj internet konekciji (do 2021.). Ovo poslovnim korisnicima omogućava da uštede dragoceno vreme i finansije. Adaptivni tempomat sa limiterom brzine garantuje opuštenu vožnju, a pomoć pri parkiranju, bazirana na ultrasoničnim senzorima, štiti od udaranja vozila u eventualnu izbočinu ili prepreku prilikom parkiranja.

Foto: Opel

Foto: Opel

Snažni i efikasni BiTurbo motor sa 92 kW/125 KS ili 107 kW/145 KS osigurava odgovarajuću voznu dinamiku (potrošnja goriva u gradu 8,0-6,4 l/100 km, na otvorenom putu 6,0-5,3 l/100 km, kombinovano 6,7-5,7 l/100 km; emisija CO2 kombinovano 174-149 g/km). Sa modernom tehnologijom ispod haube, sveobuhvatnom opremom i suptilnim dizajnerskim detaljima, Opel Vivaro Sport predstavlja alternativu za one koji žele da iskombinuju izdašan prostor koji nude laka komercijalna vozila sa komforom i sportskom pojavom putničkih automobila.

Izvor: PR Opel Srbija

chats-viber-ts

Tagovi: cdti, kombi, opel, sport, van, vivaro
Popularni komentari
  • P
    Ponorac Gavro

    koliko se čeka vremena da idporučite ako je plaćeno 100 % avansno