1

Jaguar Land Rover započeo izgradnju fabrike u Slovačkoj

Foto: Jaguar Land Rover

Foto: Jaguar Land Rover

Kako bi ojačala pozicije na evropskom tržištu, ali i globalno, kompanija Jaguar Land Rover započela je izgradnju nove fabrike u Slovačkoj. Nova fabrika prostiraće se na površini od 300.000 kvadratnih metara i biće prva u Slovačkoj koja će proizvoditi vozila od aluminijuma, čime Jaguar Land Rover zadržava poziciju lidera u automobilskoj industriji u primeni novih tehnologija.

Foto: Jaguar Land Rover

Foto: Jaguar Land Rover

U fabrici vrednoj čak jednu milijardu dolara, godišnje će se proizvoditi 150.000 vozila, a očekuje se da će prvo vozilo izaći sa proizvodne trake pred kraj 2018. Primenjivaće se najsavremenije tehnologije u oblasti proizvodnje aurtomobila i ovo će biti prva fabrika u Evropi koja će koristiti inovativni prenosni sistem tzv. Kuka’s Pulse, koji je 30 odsto brži od konvencionalnih sistema prenosa. Primenjivaće se i visoko automatizovan proces farbanja kako bi se obezbedio najveći stepen kvaliteta, a uticaj na životnu sredinu sveden je na minimum. Kada fabrika bude u potpunosti operativna, zapošljavaće 2.800 ljudi.

Od avgusta ove godine, u Srbiji je počeo sa radom najmoderniji prodajno-servisni centar u Istočnoj Evropi i jedini ovlašćeni servis za Jaguar i Land Rover vozila. Ekskluzivno pravo zastupanja i izgradnje prodajno-servisnog centra dobila je domaća kompanija British Motors, zbog svog višegodišnjeg iskusta u radu sa premijum automobilskim brendovima.

Foto: britishmotors.rs

Foto: britishmotors.rs

U izgradnju i opremanje British Motors Jaguar Land Rover centra uloženo je više miliona evra, a u njemu je zaposleno 50 profesionalaca iz automobilske industrije koji se dodatno usavršavaju u Velikoj Britaniji i ostalim Jaguar Land Rover trening centrima.

U ovom centru će biti biti izloženi svi aktuelni modeli Jaguara i Land Rovera:

– Jaguar (XE, XF, XJ, F-Pace i F-Type)
– Land Rover (Discovery Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Sport, Range Rover)

British Motors Jaguar Land Rover centar ima površinu od 3.200 kvadratnih metara, a nalazi se na Zrenjaninskom putu, na placu ukupne površine 11.000 kvadratnih metara. Objekat je izgrađen po poslednjim standardima Jaguar Land Rover grupe i prema projektu koji je napravljen u Velikoj Britaniji.

British Motors centar za Jaguar i Land Rover biće biti prvi i najveći u ovom delu Evrope, a u narednih godinu dana je planirano otvaranje sličnih centara u celoj Adria regiji. Plan je da se u prvoj fiskalnoj godini (do 31. marta 2017.)u Srbiji proda 150 vozila oba brenda.

Uroš Dedić/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: british motors, fabrika, jaguar, land rover, slovačka
Popularni komentari
  • p
    posmatrac

    Daj boze onda je u Srbiji nesto pocelo na bolje da se desava to jes pocecemo napokon da zivimo ko sav normalan svet,pa sto da ne jednog dana i jaguar da se kupi.