1

STIGAO U SRBIJU: Počela prodaja novog Peugeota 2008

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Kada se 2013. godine prvi put pojavio na tržistu, Peugeot 2008 je svojim elegantnim stilom i dinamičnim performansama vrlo brzo uspeo da se visoko pozicionira u segmentu gradskih krosovera. Do danas je širom sveta prodato preko 580.000 vozila čime ovaj model drži čvrstu poziciju u samom vrhu ovog segmenta.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Sa željom da stilski osveže već moderne linije 2008-ice, dizajneri su preoblikovali prednju masku i u njeno središte smestili amblem brenda. Automobil je dobio i dodatnu zaštitu na donjim, izloženim delovima karoserije, pa su plastični elementi sada postavljeni i na lukove blatobrana iznad točkova čime je ovaj gradski krosover dobio vrlo robustan izgled.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Predstavnici medija su prvi imali priliku da testiraju novi model u vožnji do vinarije Temet, nedaleko od Jagodine i uvere se u performance novog modela kako na otvorenom putu, tako i u uslovima gradske vožnje.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Restilizovani Peugeot 2008 biće dostupan kupcima u Srbiji sa trocilindarskim benzinskim motorom od 1.2 litra sa 82 KS, kao i sa turbo motorima od 110 I 130 konjskih snaga sa manuelnim menjačem, koji su drugu godinu za redom dobili nagradu “Engine of the Year” u kategoriji od 1000 do 1400 ccm. Novitet je da će verzija sa 110 KS po prvi put biti dostupna i sa automatskim EAT 6 menjačem.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Za dizel opcije odabrani su 1,6-litarski motori, koji su standardno „upareni“ sa manuelnim menjačima, u verzijama sa 75, 100 i 120 konjskih snaga. Već dugi niz godina, Peugeot HDi motori ostvaruju impresivne rezultate u niskoj potrošnji goriva, tako da u zavisnosti od uslova vožnje na 100 km, 2008-ica troši između 3,5 i 4,3 litre.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Restilizovani 2008 po prvi put je dostupan i sa GT Line paketom, koji, između ostalog, sadrži ekskluzivne 17-inčne alu felne, crne okvire maske hladnjaka i farova za maglu, sportske aluminijumske pedale, hromiranu izduvnu cev, instrument tablu sa crvenim LED osvetljenjem i još mnogo toga.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Promene u unutrašnjosti obuhvataju novi multimedijalni sistem sa MirrorLink i Apple CarPlay funkcijama, čime je omogućeno povezivanje Android i iPhone mobilnih uređaja, dok već dobro poznati Peugeot i-Cockpit pruža jedinstven doživljaj tokom vožnje. Peugeot 2008 opremljen je i Active City Brake sistemom koji je u stanju da u gradskoj vožnji, pri brzinama do 30km/h i usporenom saobraćaju, automatski zaustavi vozilo ako proceni da je udarac u drugi automobil neizbežan.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

Vozači imaju opciono i Grip Control komandu, koja se nalazi na centralnoj konzoli, a koja omogućava izbor jednog od pet dostupnih režima vožnje: Standard, Snow (za snežne uslove) All-Terrain (za vožnju izvan asfaltiranih puteva), Sand (za peščane podloge) i ESP Off (vožnja sa isključenim sistemom elektronske stabilnosti).Ono što je takođe novina su nove boje Ultimate Red (prvi put je predstavljena kod modela 308 GTi) kao i Emerald Crystal.

Foto: Peugeot

Foto: Peugeot

U Active paketu opreme koji podrazumeva klima uređaj, multimedijalni touch screen, svetla za maglu sa hromiranim detaljima i kožni volan, novi 2008 sa 1.2 Puretech motorom i 82 konjske snage košta 13.990 evra. Putem finansijkog lizinga, rata za ovaj model iznosi 158 evra sa učešćem od 30% i rokom otplate od 72 meseca. U istom paketu, cena za model sa turbo motorom od 110 KS iznosi 15.190 evra dok sa dizel motorom od 100 konjskih snaga, novi Peugeot je dostupan za 16.890 evra.

Izvor: PR Euroimpex Autogroup

chats-viber-ts

Tagovi: 2008, crossover, hdi, krosover, peugeot, prodaja, srbija
Popularni komentari
  • d
    dusan

    Vrlo ozbiljno izgleda sada. Od francuza, peugeot mi je nekako bio broj 1 uvek.