3

ZA OPUŠTEN GODIŠNJI ODMOR: Opelova oprema za putovanja

Foto: Opel

Foto: Opel

“Kako, molim? Sve ovo treba da ponesemo sa sobom? Nemoguće!” Mnoge je strah već od same pomisli šta sve treba spakovati u automobil pre odlaska na porodični godišnji odmor. Sa individualnom Opelovom opremom, koja znači kraj takvom haosu, nema mesta strahu. Posebne konzole, pregradni stubovi i mreže garantuju ne samo bezbedno odlaganje, nego i jednostavan pristup svemu što vam je potrebno. Putovanje automobilom ima veliki broj prednosti, a posebno za porodice sa decom. Sa sobom mogu da ponesu sve – od dečjih kolica do bicikala i treking štapova.

Foto: Opel

Foto: Opel

Pre nego što krenete na put, imajte u vidu pre svega bezbednost: u slučaju naglog kočenja, nepričvršćeni prtljag se pretvara u opasne “projektile”. Paket FlexOrganizer za nove modele Astra Sports Tourer, Insignia Sports Tourer i Country Tourer te Zafira Tourer, predstavlja odlično rešenje, a u ponudi je već po ceni od110 evra (preporučena prodajna cena u Srbiji). Deo toga paketa su i podesive trake, sa kojima predmete možete pričvrstiti na vođice. U mreže sa strane ili u vodonepropusne kutije možete spakovati manje predmete, poput kompleta prve pomoći ili trougla upozorenja, kako bi uvek bili pri ruci. Opelova pregradna mreža FlexOrganizer ili pregradni stub FlexRail omogoćavaju deljenje prtljažnika na dva odvojena dela i spreprečavaju klizanje kesa, torbi ili drugih predmeta. Time se povećava funkcionalnost prtljažnika, a ujedno se, pomoću različitih elemenata, održava red u prostranom prtljažniku, uz zaštitu od ogrebotina. Dodatna pogodnost je lak pristup kompletu prve pomoči i trouglu upozorenja, s obzirom da ovi elementi nisu zatrpani gomilom prtljaga.

Foto: Opel

Foto: Opel

FlexFloor, pokretno dno prtljažnika u znatnoj meri doprinosi poboljšanju ergonomije. Velurom tapicirano dno omogućava jednostavno odlaganje i iznošenje stvari kod modela Insignia Sports Tourer, a dostupno je u crnoj ili smeđoj boji. Može se pomeriti za 40 centimetara prema spolja, na njega možete staviti predmete, teške do 120 kilograma, tako da ne morate teže komade prtljaga dizati u prtljažnik.

Foto: Opel

Foto: Opel

Manje predmete poput plišanih igračaka, knjiga i drugih igračaka možete spremiti u kutiju sa poklopcem na zadnjem sedištu. Deca će uvek znati gde se nalaze njihove omiljene igračke i neće vas stalno zapitkivati tokom puta. Posebna transportna kutija sa poklopcem je kreirana za prtljažnik modela Opel ADAM. Na raspolaganju su, naravno, tri različite varijante, s obzirom da je reč o šampionu individualizacije. Unutrašnjost je tapacirana, a uz pomoć pregradnih zidova može se podeliti na tri odeljka. Praktično svi Opelovi modeli imaju poseban elemenat, koji se ubacuje u držač za piće, a u kojem se mogu čuvati beleške, pribor za pisanje, maramice i kozmetika.

Foto: Opel

Foto: Opel

Opel nudi rafinirana rešenja i u oblasti savremenih sistema za informisanje i razonodu. Držač za pametne telefone FlexDockide uz modele ADAM, Corsa i Zafira Tourer. Ako je pričvršćen na armaturnu tablu, omogoćava Vam upotrebu navigacionog sistema na Vašem pametnom telefonu. Ujedno, FlexDock bez dodatnih kablova puni telefon, što je još jedna od važnih prednosti.

Foto: Opel

Foto: Opel

Sledeći svestrani dodatak je adapter FlexConnect, čija je namena da pruži više bezbednosti i razonodu prilikom putovanja u većini Opelovih modela. Kuka na adapteru kojeg pričvrstite na naslonjač za glavu prednjeg sedišta, zadržava kese, da ne odlete prilikom naglog kočenja. U kombinaciji sa nosačem tableta iPad ili Samsung Galaxy deca na zadnjim sedištima mogu da uživaju u gledanju različitih sadržaja, dok roditelji mogu da se skoncentrišu na vožnju.

Foto: Opel

Foto: Opel

Vožnja biciklom predstavlja omiljeni vid relaksacije nakon stizanja na željeni cilj. Ugrađeni sistem FlexFix, razvijen od strane Opela se pokazao kao odličan izbor za ovu potrebu. On omogućava jednostavan i bezbedan prevoz čak do 4 bicikla. Nosač bicikla se postavi za svega nekoliko sekundi bez posebnog oruđa. A kada vam nije potreban, sklopite ga u zadnji branik. Patentirani Opelov sistem na raspolaganju je za modele ADAM, Corsa, Meriva, Mokka i Zafira Tourer, po ceni koja počinje od 250 evra (preporučena prodajna cena u Srbiji).

Izvor: PR Opel Srbija

chats-viber-ts

Tagovi: adam, astra, flexride, odmor, opel, putovanje, zafira
Popularni komentari
  • M
    Mrki

    Dal su culi za bus,kombi,kamion….

  • S
    Saša

    Imao sam novu Insigniju u fulbopremi sa automatskim menjačem i 4×4,koja se pokvarila posle 50000km!!!!UŽAS OD AUTA!!!