1

KRSTARENJE PO KOPNU: FIAT 500 Riva (VIDEO)

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Dve apsolutne italijanske legende, jedna automobilske industrije, a druga iz brodogradnje, susreću se kako bi kreirale novi predmet želja i simbol lepote. Na svoj rođendan, 4. jula, legendarni model brenda FIAT biće prikazan u novoj, ekskluzivnoj verziji dizajniranoj sa elegancijom i znanjem koji se koriste u stvaranju najlepših glisera marke Riva.

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Rođenje modela FIAT 500 1957. godine snažno je doprinelo motorizaciji Italije, a sam automobil je brzo stekao kultni status, pri čemu je ostvarena prodaja od skoro 4 miliona primeraka. Bila je to tzv. Dolče Vita era, tokom koje se Italija oporavljala od Drugog svetskog rata, sa dinamičnom energijom i entuzijazmom. Legendarni model 500 nije samo zadovoljavao rastuću potrebu za pristupačnim prevoznim sredstvima, nego je oličavao i duboko ukorenjenu volju za životom čitave jedne generacije.

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Isti izraz vitalnosti je u to vreme predstavljala Aquarama, gliser brenda Riva, koji je bio sinonim za eleganciju  i savršenstvo. Autentičan statusni simbol izrađen od materijala najvišeg kvaliteta, pažljivo izvedenim detaljima i maksimalnim zanatskim umećem koje se može sresti u svetu plovila.

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Privlačnost i elegancija su takođe crte tipične za novi model 500, koji je predstavljen 2007. godine. Njegov veliki uspeh pretvorio ga je u legendu koja sa majstorskom doslednošću miri čitav niz suprotstavljenih osobina – automobil koji je ujedno i ekskluzivan i pristupačan, italijanski model “do srži”, a opet elegantan proizvod koji podrazumeva uživanje.

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Čak i sa prodajom od 1.800.000 vozila, reč je i dalje o krajnje ličnom modelu, koji je poslužio kao inspiracija za mnogobrojne specijalne serije i pri tom očuvao svoj jedinstveni identitet netaknutim. Godine 2015. obnovljeni su i unutrašnjost i spoljašnjost, kao i motori i opcije prilagođavanja, tako da je legendarni FIAT 500 dodatno evoluirao, unapređujući svojstva koja su od njega načinila remek delo.

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Sada, FIAT i Riva pokreću novu specijalnu seriju u ograničenom izdanju… Riva 500, sa jedinstvenim stilskim izborima i izvrsnim detaljima. Boja karoserije i krova “Evening Blue” – kreirana ekskluzivno za model 500! A boja novog glisera Riva Aquariva Super identična je onoj koju je imao, moćni, legendarni čamac i naslednik mitskog modela Aquarama.

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Centralni deo instrument table, izveden of najekskluzivnije mahagonije, sa umecima od javorovog drveta, nepogrešivo asocira na eleganciju tipičnu za modele brenda Riva, nudeću putnicima tople, životne boje drveta. Različiti, luksuzni hromirani detalji takođe veličaju pomorski duh modela 500 Riva, dok akvamarin plava, simbolička boja legendarnog nautičkog brenda, prisutna u liniji svakog automobila čija izvedba podseća na plovila,  nedvosmisleno personalizuje ovu novu specijalnu izvedbu ograničene serije.

Foto: FIAT

Foto: FIAT

Snaga stilova modela FIAT 500 i Riva omogućila je stvaranje automobila obnovljenog kvaliteta, tehnologije i dizajna, uz poštovanje vrednosti dva legendarna brenda. koji zajedno dočaravaju nadvremenski šarm. Tako model FIAT 500 Riva tako postaje nešto poput “najmanjeg plovila”, koje nudi eleganciju i stil, performanse i udobnost, pretvarajući svako putovanje u ekskluzivno krstarenje po kopnu…

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: 500, fiat, gliser, jahta, lifestyle, nautika, riva
Popularni komentari
  • A
    Aleksa

    Koliko kosta da ga kupim