2

EKSKLUZIVNO KINESKI: Mazda CX-4 zvanično debitovala u Pekingu!

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Salon automobila u Pekingu definitivno je postao jedan od vodećih svetskih auto-sajmova, budući da se svake godine, sve veći broj premijera prikazuje upravo u glavnom gradu Kine. Ovaj put, Mazda je odlučila da i zvanično predstavi novi krosover CX-4, čije su fotografije nedavno “procurele” na Internet.

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Ono što je možda najveće iznenađenje jeste tvrdnja japanskog proizvođača da će CX-4 biti model namenjen isključivo kineskom tržištu, bez obzira na izuzetnu popularnost krosovera, naročito Mazdine nove serije CX-3 i CX-5 u Evropi!

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Po dimenzijama, CX-4, koji vešto “koketira” sa kupeovskom formom, kao što su BMW X4 ili Mercedes-Benz GLC, neznatno veći od aktuelne Mazde CX-5, uprkos svojoj oznaci, uz identično međuosovinsko rastojanje i širinu.

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Trenutno, imajući u vidu da je namenjen pre svega Kini, CX-4 će se nuditi sa samo dva agregata, oba benzinska – 2,0-litarski SKYACTIV-G, najverovatnije od 160 konjskih snaga, kao i kod Mazde CX-5, a tu je i snažniji 2,5-litarski benzinac od 192 KS.

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Oba agregata mogu se poručiti sa 6-stepenom manuelnom ili automatskom transmisijom, s tim da se uz snažniji 2,5-litarski motor može dobiti i pogon na sva četiri točka (AWD). Cena za sada, nažalost, još uvek nije poznata…

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: crossover, cx-4, cx-5, krosover, mazda, skyactiv
Popularni komentari
  • F
    Fenix

    Lep moćno izgleda

  • .
    ...

    Nije ružan ali nije to cx više je kao neki karavan…