0

PIRELLI TYRELIFE: Vozite bezbedno!

Foto: Pirelli

Foto: Pirelli

Renomirani italijanski proizvođač pneumatika i proizvoda od gume, Pirelli, od nedavno je i na teritoriji Srbije počeo sa primenom svog Tyrelife programa. Radi se, zapravo, o mogućnosti besplatne zamene jednog pneumatika koja se pruža svima onima koji su u proteklih 12 meseci kupili i montirali ove “gume”, bilo letnje ili zimske, i evetualno ih oštetili u toj meri da se ne mogu popraviti. U obzir se uzimaju probušene gume, kao i one oštećene pri udaru na trotoru, rupu na putu ili druge prepreke, te oštećenja nastala usled požara.

Procedura je veoma jednostavna i započinje prilikom kupovine četiri nova pneumatika, gde se korisnik registruje i dobija posebnu karticu sa kodom. Pri tome, važno je napomenuti da ova akcija važi za vozila privatnih i pravnih lica, ali uz određena ograničenja. Iz programa Tyrelife izuzeta su vozila za javnu upotrebu, poput, recimo, taksija, a krajnji korisnik ovu pogodnost može da iskoristi na maksimalno tri vozila.

Foto: Pirelli

Foto: Pirelli

Obaveza svakog prodajnog mesta koje učestvuje u ovom programu je da besplatno obavi zamenu gume iste vrste i dimenzija usled već navedenih uzroka oštećenja. Naravno, važno je da oštećenja nisu nastala namerno, kao i da pneumatik nije prethodno oštećen usled nepravilnog korišćenja, niti potrošen toliko da je dubina šara manja od 1,6 mm. Kupac dostavlja oštećenu gumu zajedno sa karticom i kodom, kao i računom koji je dobijen prilikom kupovine pneumatika. Potom, postoje dve mogućnosti – prva je da kupac zameni tu jednu od četiri oštećene gume, a druga je da ostvari povraćaj novca!

Više informacija o Pirelli Tirelife programu možete pronaći na www.pirelli.com/tyres/sr-rs

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: guma, pirelli, pneumatik, tyrelife, zamena