4

PRVO VELIKO PRIZNANJE: Toyota Mirai izabran za “Zeleni automobil godine u svetu”

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Toyota Mirai proglašena je za „Zeleni automobil godine u svetu” 2016. godine, na pres konferenciji Međunarodnog salona automobila u New Yorku. Izabrao ga je međunarodni žiri koji čine 73 automobilska novinara iz 23 zemlje.

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Toyota Mirai je izabran sa šire liste od osam vozila iz čitavog sveta, a zatim, i iz užeg izbora od tri finalista, među kojima je bila i nova Toyota Prius.

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Fokusirana na automobilsku budućnost u narednih 100 godina, Toyota je nastavila sa razvojem vozila koje nudi novu, jedinstvenu vrednost. Mirai, vozilo koje za emisiju ima samo vodu, pionir je koji će doprineti društvu baziranom na upotrebi vodonika. Pored napredne tehnologije gorivnih ćelija i ekoloških performansi, Mirai je zabavan za vožnju, ima upečatljiv futuristički dizajn i nudi tihu i veoma udobnu vožnju.

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Lansiran u Evropi u septembru 2015. godine, Toyota Mirai je u ponudi u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Danskoj, a prodaja će uskoro početi i u Belgiji, Holandiji, Norveškoj i Švedskoj. Pored Evrope, Mirai se prodaje u Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Izvor: PR Toyota Srbija

Tagovi: hibrid, mirai, prius, toyota, vodonik
Popularni komentari
  • H
    Honda

    Već par godina ima auto na vodonik,u svakom slučaju bolje nego baterije i punjenje od par sati,samo da krene masovnija proizvodnja i upotreba da bi pala cena.