0

DETROIT 2016: Lincoln Continental

Foto: Lincoln

Foto: Lincoln

Lincoln je ove godine na domaćem terenu promovisao novo izdanje legendarne limuzine Continental. Ovaj model, sa dugom tradicijom, zadržao je prepoznatljiv, elegantan karakter. Karoserija je stilizovana pomalo konzervativno, ali potpuno u skladu sa klasom kojoj pripada.

Foto: Lincoln

Foto: Lincoln

Za pogon je zadužen trolitarski V6 motor koji uz pomoć turbo tehnologije oslobađa 400 konjskih snaga. Po ugledu na evropske proizvođače, američka kompanija je pored standardne, tržištu ponudila i verziju kod koje motor snagu prenosi do sva četiri točka.

Foto: Lincoln

Foto: Lincoln

Iz Lincolna poručuju da je posebna pažnja posvećena zvučnoj izolaciji, koja je dovedena do maksimuma. Isto važi i za udobnost, tako da se ovaj prostrani sedan nameće kao idealan za duga putovanja.

Foto: Lincoln

Foto: Lincoln

Postoje tri režima vožnje – Comfort, Normal i Sport, a u zavisnosti za šta se vozač opredeli, tako će funkcionisati i sistemi, na prvom mestu motor, ali i upravljač i oslanjanje.

Foto: Lincoln

Foto: Lincoln

Od značajnijih sistema aktivne bezbednosti, izdvajaju se Pre-Collision i Pedestrian Detection. Oni putem sistema kamera i radara osmatraju put ispred automobila, i ukoliko registruju drugo vozilo ili pešaka, samostalno koče, i po potrebi, upotpunosti zaustavljaju vozilo.

Danilo Jojić/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: continental, limuzina, lincoln