0

BUDUĆNOST JE STIGLA: Upoznajte BMW i Vision Future Interaction!

Foto: BMW

Foto: BMW

Na Sajmu elektronike u Las Vegasu (Consumer Electronics Show – CAS), sve češće smo u prilici da vidimo i nova dostignuća iz oblasti automobilizma. Prošle godine, Audi je prikazao svoju revolucionarnu digitalnu instrument-tablu sa integrisanom navigacijom, a ovaj put, BMW „najavljuje“ novi model iz „i“ porodice.

Foto: BMW

Foto: BMW

Zapravo, u pitanju je roadster verzija modela i8, koja uz to, nema ni klasična vrata, a nosi naziv „i Vision Future Interaction“. Ono što je zanimljivo kod ove studije, nije njena specifična spoljašnjost, već enterijer, u kojem se nalaze tri displeja nove generacije.

Foto: BMW

Foto: BMW

Prvi je potpuno novi head-up displej, na kojem se očitavaju sve najbitnije informacije, kao što su brzina, ograničenje, kao i uputstva navigacionog sistema. Uz njega, tu je sada trodimenzionalni digitalni displej na mestu klasične instrumentacije.

Foto: BMW

Foto: BMW

No, onaj najinteresantniji jeste veliki centralni panorama displej, koji se nalazi iznad armaturne table, a može se pohvaliti širinom od gotovo 400 milimetara, odnosno dijagonalom od 21 inč!

Foto: BMW

Foto: BMW

Uz sve to, BMW je putem posebnih senzora u kabini implementirao i futuristički način izdavanja komandi, i to u vidu gestikulacija, što će reći da se veliki displej može koristiti kao touchscreen uređaj, bez zapravo potrebe da se fizički dodiruje prstima!

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: bmw, displej, future interaction, i vision, i8, las vegas