0

PREDATOR: BMW X6 Falcon by AC Schnitzer

Foto: AC Schnitzer

Foto: AC Schnitzer

Jedan od najpopularnijih velikih SUV-a na globalnom tržištu, BMW X6, ovih dana je na Essen Motor Show, koji se svake godine održava u Nemačkoj, a okuplja sve, iole veće tjunerske kuće na svetu, predstavljen u interesantnoj „Falcon“ (soko) verziji, koju je prikazao poznati tjuner BMW vozila, AC Schnitzer.

Foto: AC Schnitzer

Foto: AC Schnitzer

Kao što se to i očekuje od ovakve vrste „tjuninga“, izmene kreću već od spoljašnjosti, te su primetni nešto drugačiji i agresivniji elementi karoserije, pre svega prednji i zadnji odbojnici, kao i blatobrani, a tu je i opcioni repni spojler.

Foto: AC Schnitzer

Foto: AC Schnitzer

Uz takođe opcione rešetkaste ekstraktore vazduha koji se ugrađuju na haubu, AC Schnitzer je ponudio i komplet nešto kraćih opruga, koje „spuštaju“ X6 za 15 milimetara napred, odnosno 20 mm pozadi. Za ljubitelje nešto agresivnijeg zvuka, tu je i novi izduvni sistem.

Foto: AC Schnitzer

Foto: AC Schnitzer

Ipak, najbitnije i verovatnije najpopularnije „prepravke“ tiču se povećanja snage postojećih agregata, te tako AC Schnitzer nudi čitav spektar modifikacija koje za cilj imaju više „konja“ pod haubom, a rezultati su sledeći:

– X6 30d sa 258 na 309 KS
– X6 40d sa 313 na 360 KS
– X6 35i sa 306 na 360 KS
– X6 50i sa 450 na 525 KS
– X6 M sa 575 na 650 KS

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: ac schnitzer, bmw, essen motor show, falcon, tuning, x6