2

HARDCORE TRKAČ: Porsche Cayman GT4 Clubsport (VIDEO)

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Najekstremniji Porsche Cayman do sada, nedavno predstavljeni GT4, dobio je svoju pravu “hardcore” verziju namenjenu trkačkoj stazi! Ne, nije u pitanju RS, sa homologacijom za svakednevni saobraćaj, na kojeg ćemo izgleda još čekati, već “ogoljeni” Clubsport, zvanično predstavljen na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Snaga od 385 KS koju obezbeđuje 3,8-litarski šestocilindarski bokser motor je ostala nepromenjena u odnosu na GT4, ali je Clubsport zato dobio ono što se kod “običnog” GT4 ne može dobiti ni kao opcija – PDK transmisija sa dvostrukim kvačilom i polugicama za promenu stepena prenosa na upravljaču.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Kako obično biva sa “hardcore” verzijama, kokpit je “premrežen” cevima zaštitnog “kaveza”, a izbačeno je čak i suvozačko sedište u cilju smanjenja mase. Vozačko je sada prava trkačka “kadica”, sa sigurnosnim pojasem koji se vezuje “u šest tačaka”.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Kada smo već kod mase, treba reći da je ukupna masa vozila svedena na 1300 kilograma, a ono što je interesantno jeste da GT4 Clubsport dolazi sa rezervoarom goriva od čak 90 litara. Porsche je čak ponudio i opciju montiranja nešto manjeg, od 70 litara, ali i još većeg, od 100 l!

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Unapređen je i kočioni sistem, te se sada napred nalaze šestoklipne monoblok kočione čeljusti, koje “grizu” čelične diskove prečnika 380 mm, dok je pozadi, za zaustavljanje zadužen četvoroklipni sistem. Inače, ABS je deo standardnog paketa, sa čak 12 različitih nivoa podešavanja.

Cena Porsche Caymana GT4 Clubsport kreće od oko 110.000 evra (+PDV), što je za skoro 30.000 evra više u odnosu na “obični” GT4…

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: bokser, clubsport, gt4, pdk, porsche cayman
Popularni komentari
  • p
    pp

    za stazu idealan

  • V
    VLADA

    meni je ovo brutalnijinauto od 911