3

NA STEROIDIMA: BMW predstavio M4 GTS sa 500 “konja”!

Foto: BMW

Foto: BMW

Nakon koncepta koji je prikazan na Pebble Beach Concours d’Elegance, BMW je za Salon automobila u Tokiju spremio i serijsku verziju M4 GTS, takođe pokretanu 3,0-litarskim turbo motorom, ali koji u odnosu na standardni M4, na raspolaganju ima čak 500 „konja“, uz maksimalni obrtni moment od 600 Nm!

Foto: BMW

Foto: BMW

To je postignuto posebnom tehnologijom ubrizgavanja spreja vode u usisnu granu, kako bi se lakše ostvario veći pritisak natpunjenja, uz smanjenje temperaturnih naprezanja i verovatnoće samodetonacije smeše.

Foto: BMW

Foto: BMW

Uz smanjenje mase na 1510 kilograma, koje je postignuto obilnom upotrebom CRFP-a (specijalna plastika ojačana ugljeničnim vlaknima), i 7-stepenu M DCT transmisiju, M4 GTS do 100 km/h stiže za svega 3,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od čak 305 km/h!

Foto: BMW

Foto: BMW

Za kontakt sa podlogom brinu su vrhunski Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatici, dimenzija 265/35 R19 napred, odnosno 285/30 R20 pozadi, koji su jedan od najvažnijih faktora u pružanju maksimalne raspoložive trakcije…

Foto: BMW

Foto: BMW

M4 GTS poseduje i poseban sistem oslanjanja koji ima tri režima podešavanja, od udobnog gradskog, do beskompromisnog moda namenjenog trkačkoj stazi. Tu su i karbonsko-keramičke kočnice, koje će najviše ceniti ljubitelji Track Day događaja, kada su diskovi neprekidno izloženi velikim temperaturnim naprezanjima!

Foto: BMW

Foto: BMW

BMW je kupcima ponudio i poseban Clubsport paket za M4 GTS, u ograničenoj seriji, bez dodatnih troškova, koji podrazumeva sigurnosni „kavez“ od čeličnih cevi, montiran iza prednjih sedišta, zatim sigurnosne pojaseve „u šest tačaka“, a tu si i trkačke „kadice“ od ugljeničnih vlakana koje obezbeđuju minimalno pomeranje tela, čak i pri najekstremnijoj vožnji. Za svaki slučaj, tu je i aparat za gašenje požara, smešten centralno, odmah iza prednjih sedišta.

Foto: BMW

Foto: BMW

Cena BMW-a M4 GTS biće naknadno saopštena, tokom, ili odmah nakon Salona automobila u Tokiju…

Đorđe Pavićević/TopSpeed

PRATITE NAS NA VIBERU!

Tagovi: bmw m4 gts, clubsport, karbon, m dct, michelin, turbo, ubrizgavanje vode
Popularni komentari
 • M
  Marko

  Zna li se nordschleife vreme kruga?

  Redakcija TopSpeed:

  7:28! 🙂

 • S
  Srle

  A cena POSEBNA 100000€+:-):-);-);-);-)

 • g
  gesell

  Zver…