1

VIRTUALNI OBILAZAK: Kako se proizvodi Jeep Renegade

Foto: FCA

Foto: FCA

Godinu dana nakon što je predstavljen Jeep Renegade, ovaj brend otvara vrata fabrike u Bazilikati, gde se sklapa prvi FCA model, koji se proizvodi u saradnji između Italije i SAD. Od septembra ove godine, korisnici mogu da se povežu putem ovog linka  i pođu u „virtuelni obilazak“ Jeep fabrike u Melfiju. Na ovom fascinantnom digitalnom putovanju, moći će da istraže ceo proizvodni ciklus prvog Jeep modela proizvedenog u Italiji za tržišta Evrope i Severne Amerike.

Foto: FCA

Foto: FCA

U skladu sa pionirskim duhom brenda Jeep, grupacija FCA je po prvi put odlučila da održi virtualnu konferenciju za štampu za ovaj događaj, gde je predstavila novi „Virtualni obilazak Jeep fabrike u Melfiju“ međunarodnim medijima. Preko 100 novinara iz 14 zemalja su učestvovali u ovom događaju kako bi se upoznali sa mogućnostima ovog novog digitalnog alata.

Foto: FCA

Foto: FCA

Zahvaljujući aplikaciji Google Maps Business View, sada možete da uživate u ovom uzbudljivom iskustvu tako što ćete posetiti FCA fabriku u Melfiju direktno preko Google Maps. Ukupno 3.924 slike su uslikane tokom tri dana kako bi ovo iskustvo bilo što realističnije. Sastavljene pomoću specijalnog algoritma koji kreira slike sa uglom od 360° horizontalno i 290° vertikalno, ove slike nude 327 različitih panoramskih tački gledišta, a svaka od njih se sastoji od 12 HD slika.

Foto: FCA

Foto: FCA

Korisnici na taj način mogu da se „kreću“ unutar ovog industrijskog postrojenja i istražuju detalje koji ih zanimaju – sa istom intuitivnom dinamikom koju nudi i Google Street View – dok prolate kroz četiri proizvodne jedinice u fabrici:  presovanje, zavarivanje, farbanje i sklapanje. Korisnici takođe mogu da detaljno istraže određene procese preko sedam video klipova od 30 inča, koji prikazuju detalje najupečatljivih aspekata tehnološke inovacije u fabrici i rezultujućeg visokog kvaliteta njenih proizvoda. Tehnička zanimljivost: za kreiranje 3,5 minuta materijala u sedam video klipova, snimljeno je preko 1.200 minuta ili oko 20 terabajta materijala!

Foto: FCA

Foto: FCA

Veoma sofisticiran po pitanju upotrebljene tehnologije, ali istovremeno jednostavan i intuitivan za korišćenje, novi „Virtualni obilazak Jeep fabrike u Melfiju“ je „transparentan“ način za ovaj američki brend da komunicira sa svojim trenutnim i potencijalnim potrošačima. U bliskoj budućnosti, ovaj instrument će biti obogaćen novim funkcijama, koje će omogućiti dalji kontakt između ovog legendarnog brenda i njegovih pratilaca.

Izvor: PR FCA Srbija

PRATITE NAS NA VIBERU!

Tagovi: fabrika, fca, fiat, google maps, jeep renegade, melfi
Popularni komentari
  • K
    Krajisnik

    Plastic fantastic