0

AVANTURISTA U SRCU: Opel Vivaro Surf koncept

Foto: Opel

Foto: Opel

Ko kaže da kombi vozila, po pravilu, moraju da budu nemaštovita sredstva prevoza većeg broja putnika, gde je „uživanje u vožnji“ stavka koja se, jednostavno, ne nalazi ni na jednom spisku?

Foto: Opel

Foto: Opel

Opel je upravo demonstrirao da je od običnog, porodičnog modela, kao što je Vivaro, moguće napraviti itekako poželjan kombi, za kojim će se osvrtati mnogi, a još više njih poželeti da ga poseduje!

Foto: Opel

Foto: Opel

Naravno, u pitanju je samo koncept, bar za sada, pod imenom Vivaro Surf, koji će se publici predstaviti na Salonu automobila u Frankfurtu, a predstavlja pravi izbor za sve one koji uživaju u lifestyle avanturama i sportu.

Foto: Opel

Foto: Opel

Vivaro Surf prima pet ili šest putnika, zavisno od rasporeda sedenja, a tu je i posebno odeljen, više nego prostran prtljažnik (3,2 kubna metra, odnosno punih 4 m3 u verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem!), u koji se može smestiti i najkabastija sportska oprema.

Foto: Opel

Foto: Opel

Uz atraktivno obojen i stilizovan eksterijer, idu i specijalni Irmscherovi sportski naplaci, a tu je i veliki krovni nosač, specijalno prilagođen za prevoz dve velike daske za surfovanje.

Foto: Opel

Foto: Opel

Kada je reč o motorizaciji, Vivaro Surf pokreće Opelov 1,6-litarski BiTurbo CDTI agregat od 140 „konja“ i 340 Nm obrtnog momenta, koji kombiju obezbeđuje maksimalnu brzinu od čak 180 km/h! Uz to, deklarisana prosečna potrošnja iznosi 6,1 litru, dok je emisija CO2 160 g/km.

Đorđe Pavićević/TopSpeed

PRATITE NAS NA VIBERU!

Tagovi: biturbo, cdti, kombi, opel vivaro surf, van